Natàlia Mas afirma que deixaran caure el govern de Sánchez si no aborda el finançament de Catalunya

La consellera d'Economia i Hisenda deixa clar que l'executiu espanyol "no tindrà continuïtat" i carrega contra la proposta del PSC de desplegar un consorci entre la Generalitat i la Moncloa per recaptar els impostos

Natàlia Mas i Pere Aragonès en una imatge d'arxiu.
Natàlia Mas i Pere Aragonès en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Redacció
08 d'abril del 2024

La consellera d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas, ha deixat clar que ERC podria retirar el suport al govern espanyol que lidera Pedro Sánchez en el cas que no abordin el finançament singular que reclamen els republicans. "No tindrà continuïtat [el govern del PSOE]", ha explicat Mas en una entrevista a El Punt Avui. També ha defensat que "clama al cel la diferència" entre els recursos que genera l'economia catalana i els que disposa la Generalitat per dur a terme les seves polítiques.

D'aquesta manera, la consellera Mas ha afirmat que des de la Moncloa es tanquen en banda amb el finançament, "no tenen legitimitat per reclamar que es millori el sistema de salut o l'educació". En aquest sentit, ha defensat que Catalunya requereix aquest canvi estructural en el sistema de finançament encara que avancin els punts acordats entre PSOE i ERC pel pacte d'investidura.

En preguntar-li per la proposta del PSC de desplegar un consorci entre la Generalitat i la Moncloa per recaptar els impostos, el qual es preveu a l'Estatut, ha opinat que aquest no suposaria cap solució: "Proposen seguir igual, que l'Estat segueixi recaptant i segueixi fent l'estimació del que necessites".

"Prou d'elements estètics, de termes que semblen rellevants o tècnics i ningú entén, sense cap resultat", ha demanat Mas, que ha mantingut que no es pot parlar de sobirania a Catalunya, fins i tot d'independència, fins a assegurar la seva sobirania econòmica, textualment.