«Pot ser un bon alcalde»: així va ser la conversa entre Albiol i Puigdemont a Bèlgica

L'expresident de la Generalitat, que va coincidir amb el líder del PP aquest dimarts al Parlament Europeu, assegura que no el van sorprendre els resultats a Badalona

Xavier García Albiol passant pel costat de Carles Puigdemont al Parlament
Xavier García Albiol passant pel costat de Carles Puigdemont al Parlament | ACN
06 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:38h

A Brussel·les es va viure aquest dimarts una trobada "accidental" ben curiosa. Va ser entre l'expresident de la Generalitat, CarlesPuigdemont, i l'actual alcalde de Badalona, Xavier GarciaAlbiol. El líder del PP ho va explicar a Twitter, fent broma de la seva coincidència al vol amb part de la direcció de Junts: "He pensat que era en un xàrter del partit". Ara, Puigdemont ha revelat la conversa que van mantenir a Bèlgica i la seva opinió sobre els resultats del 28-M.

"No em van sorprendre els resultats a Badalona", ha assegurat l'expresident en una entrevista a El Món a Rac 1, en què ha recordat que "la gent vol veure un alcalde que funciona, que resol problemes i que escolta", i "Albiol va ser i pot ser un bon alcalde", ha reiterat l'actual eurodiputat de Junts. Cal recordar que el candidat de la formació, David Torrents, va perdre l'únic regidor que tenia al consistori badaloní després d'una campanya protagonitzada per la guerra contra l'alcaldable d'ERC, Àlex Montornès.

Per tot això, Puigdemont va felicitar Albiol pels resultats aconseguits -una majoria absoluta de 18 regidors sobre els 27 del ple de l'Ajuntament-. L'expresident de la Generalitat també ha explicat en l'entrevista a l'emissora que manté una "bona relació personal" amb el líder del PP des que ambdós van ser alcaldes, a Girona i Badalona respectivament. "Va ser una conversa d'altura", ha conclòs Puigdemont el relat de la trobada a tall de broma.

Albiol va desplaçar-se fins a Brussel·les per reunir-se amb diferents membres de l'Eurocambra per parlar sobre els fons europeus, mentre que la plana major de Junts viatjava fins a Bèlgica per fer suport a Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí en el marc de la sentència del Tribunal General de la Unió Europea que va acabar retirant la immunitat als tres eurodiputats de Junts. Les declaracions de Ponsatí també han obert un nou sisme en el debat sobre l'estratègia de l'exili.