«Sense adoctrinament ni barracons»: el PP posa Castella i Lleó com a model educatiu

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, s'afegeix a la campanya catalana i reclama que la Generalitat "gasti menys en ambaixades i més en educació"

02 de maig del 2024
Actualitzat a les 15:55h
Alejandro Fernández i Alfonso Fernández Mañueco, aquest dijous a Sant Joan Despí.
Alejandro Fernández i Alfonso Fernández Mañueco, aquest dijous a Sant Joan Despí. | ACN


El PP català ha posat el sistema educatiu de Castella i Lleó com a model per l'escola catalana. Ho ha fet Alejandro Fernández en un acte davant l'escola d'un institut de secundària de Sant Joan Despí, acompanyat del president d'aquella comunitat, Alfonso Fernández Mañueco. Fernández ha afirmat que a Castella i Lleó l'escola "no adoctrina i no hi ha manipulació ideològica".

El candidat del PP ha atribuït els bons resultats de Castella i Lleó a què "no hi ha cap projecte de construcció ideològica nacional que prevalgui per damunt dels interessos de l'alumne. A Castella i Lleó el sistema educatiu està al servei de l'alumne". Fernández ha lamentat els mals resultats del darrer informe PISA contraposant-ho amb els de Castella i Lleó, que són els millors en algunes assignatures a l'estat espanyol.

Alejandro Fernández ha proposat millorar el sistema educatiu "recuperant l'autoritat del professor, garantint que els pares escullin el sistema educatiu dels fills, impulsant la cultura de l'esforç i prioritzant inversions per no tenir centres educatius en barracons". Finalment, ha defensat un sistema trilingüe a les escoles.

Fernández Mañueco ha agraït "l'acollida" que ha donat Catalunya als immigrants provinents de la seva comunitat, però tot seguit ha atacat elsgovernants catalans "per haver dividit la societat". Ha assegurat que a Catalunya "es paguen els impostos més alts de la seva història i es rep la pitjor educació de la història, a Castella i Lleó tenim els impostos més baixos de la nostra història i tenim la millor educació". Per Fernández Mañueco, "es poden pagar menys impostos i rebre els millors serveis públics". 

Assenyalant els barracons del centre escolar, el president de Castella i Lleó els ha qualificat d'"autèntica vergonya". Ha reclamat que "el procés destini menys diners a les ambaixades i més a l'educació", afirmant que Catalunya és el darrer territori a invertir en educació pel PIB i Castella i Lleó duplica l'esforç de Catalunya en educació". Segons ell, a la seva comunitat "no hi ha adoctrinament, apostem per la formació dels professors i connexions tecnològiques superràpides".