El PP s'arromanga davant l'Ecuestre per disputar el vot d'ordre a Illa

Alejandro Fernández només s'obre a pactar amb el PSC en cas que el candidat "se separi" de Pedro Sánchez

Alejandro Fernández conversant amb Ricard Fernández Deu a l'Ecuestre.
Alejandro Fernández conversant amb Ricard Fernández Deu a l'Ecuestre. | Círculo Ecuestre
30 d'abril del 2024
Actualitzat a les 20:29h


"Et mereixes un gran resultat, Alejandro". El president del Círculo Ecuestre, Enric Lacalle, no ha pogut ser més explícit al rebre el candidat del PP, Alejandro Fernández, que ha intervingut aquest dimarts al club patrici, protagonitzant un diàleg amb el periodista Ricard Fernández Deu. El Círculo és un lloc ideal per compartir sentiments l'endemà que Pedro Sánchez anunciés que continuava a la Moncloa

El candidat del PP ha intentat contraposar-se a Salvador Illa, el presidenciable del PSC, de qui ha dit que discrepa radicalment amb ell sobre com superar el procés: "Illa pensa que per acabar amb el procés s'hi ha de transaccionar. Jo penso que no". Fernández s'ha adreçat a un auditori que sempre escolta amb satisfacció els portaveus del PP, però també on Illa va ser molt ben rebut quan va intervenir-hi fa unes setmanes i va omplir la sala d'actes. El polític conservador sap que en sectors de l'establishment es veu amb bons ulls Salvador Illa, per part de molts que no són fans de Sánchez. Un soci li ha preguntat si pactaria amb Illa. Potser per això ha subratllat que per acordar alguna cosa amb el candidat socialista "s'hauria de separar de Sánchez i Puigdemont, i això no ho farà perquè no té coratge".

Fernández ha assenyalat que cap país, per sòlid que sigui, pot sobreposar-se a dècades de governs populistes, posant com a exemple l'Argentina: "Catalunya porta més de deu anys amb mals governs populistes. L'economia catalana és forta, però no resistirà molt més. I Espanya tampoc". 

Feijóo ha decidit incrementar encara més l'agressivitat contra el president socialista i avui el candidat del PP ha entrat fort contra el "demagog" Sánchez: "Vol que la democràcia canviï perquè ni ell ni la seva dona hagin de retre comptes". El PP s'ha llançat a posar Sánchez i Carles Puigdemont al mateix sac i Fernández ha afirmat que també s'assemblen en la voluntat de "controlar la justícia". Ha assegurat que el nou Estatut rebutjat pel TC preveia que "Puigdemont controlaria la justícia a Catalunya".

A l'Ecuestre ha repetit el que està defensant amb campanya sobre finançament (rebutjant les propostes "maximalistes" i anant del bracet amb València), sobre l'aigua (amb la defensa de la interconnexió), el suport a l'ampliació de l'aeroport i la proposta d'expulsar els reincidents que vinguin de fora.  

Hi havia molts socis de l'Ecuestre que esperaven amb delit la retirada de Sánchez? Quan se li pregunta això a un soci destacat, respon d'immediat: "Molts. Jo mateix". La divisió estava entre els qui creuen que dimitia i els que no. Però el mateix soci introdueix un matís: "Més d'un, i potser fins i tot alguns de la junta, votaran Illa". I el PP ho sap i li vol treure al PSC la bandera de partit de l'ordre.