Feijóo posa Sánchez i Puigdemont al mateix sac: «Han de rendir comptes davant la justícia»

El líder del PP carrega contra el president socialista i assegura que mostra uns tics autoritaris "que no es veien des de Franco"

Feijóo intervenint aquest dissabte a Ulldecona.
Feijóo intervenint aquest dissabte a Ulldecona. | PP
27 d'abril del 2024
Actualitzat a les 18:52h


Alberto Núñez Feijóo ha afirmat aquest dissabte que Pedro Sánchez mostra "uns tics autoritaris que no es veien des de Franco" i que Carles Puigdemont i el líder socialista "coincideixen en el mateix: el seu problema és la justícia. Han de rendir comptes davant la justícia". Ho ha dit en un acte a Ulldecona, a les Terres de l'Ebre, en el seu primer dia de campanya a Catalunya. Un dia que ha coincidit amb la gran mobilització de la militància socialista a Ferraz, durant la reunió del comitè federal del PSOE per demanar a Pedro Sánchez que resisteixi a la Moncloa. La tensió política es palpa arreu i al PP oloren la sang. 

"Què passarà amb Puigdemont? Què passarà amb Sánchez?", s'ha preguntat retòricament, per afegir que "li diuen socialisme o independentisme quan es tracta de narcisisme". Feijóo ha intentat presentar la campanya mediàtica contra Sánchez com una mostra de llibertat de premsa assenyalant que "quan s'ataca els mitjans de comunicació i els jutges s'està dimitint de la democràcia". 

El líder del PP ha dit que "tenim un president que amenaça de tornar i un president que amenaça de marxar", però que els dirigents polítics no tenen dret a traspassar els seus problemes als ciutadans. Feijóo ha repetit vàries vegades el terme "narcisisme" per definir Puigdemont i, en especial, Sánchez, qualificant la seva carta com "l'enrabiada d'un adolescent".    

"Anem a per totes, obrirem les finestres de la política catalana", ha assegurat Feijóo, al·ludint a la necessitat de "parlar de problemes que afecten a la gent", posant com a exemples als autònoms "que paguen més que mai", els qui pateixen "el rècord d'ocupacions il·legals" i els que esperen una escola "que els formi, no que els adoctrini".   

Feijóo ha intervingut en un míting acompanyant Alejandro Fernández, davant una nodrida representació del PP català. I també amb figures del PP valencià (hi era l'expresident Alberto Fabra). Aquests dies de campanya, sacsejats del tot per la carta de Sánchez obrint uns dies de reflexió sobre la seva continuïtat o la dimissió, els dirigents del PP tenen un ull posat a Madrid, on dilluns el president espanyol comunicarà la seva decisió.     

El president del PP ha dit que "no s'ha d'elegir entre els estatuts i la Constitució, o entre ser català o espanyol" i ha presentat l'opció del seu partit com la de la "il·lusió". "Estem a l'alça a les enquestes i tindrem un gran resultat", ha exclamat, afegint que "no només parlaran els independentistes". Ha assegurat que la majoria de catalans "no volen que se segueixi perdent el temps". Catalunya és "un poble lliure plena de gent cansada del procés que volen que es parli dels seus problemes". 

Alejandro Fernández ha tornat a demanar a Puigdemont i Sánchez "que se'n vagin a casa seva", com ja va fer en l'inici de campanya. Ha acusat els governants dels darrers anys a Catalunya d'"oblidar les Terres de l'Ebre", assenyalant la "degradació continuada del Delta" i el que ha considerat desídia davant la política de l'aigua. Fernández ha cridat a "enviar Sánchez i Puigdemont a la paperera de la història", assegurant que el PP obtindrà "un resultat històric aquí" perquè aquests dies ja nota anant pel carrer un sentiment de confiança i il·lusió. 

Feijóo ha visitat abans la seu de l'empresa de  l'oli Faiges, a Tortosa, que tant ell com Alejandro Fernández han posat com a exemple de la "Catalunya pencaire". Feijóo ha fet allí unes declaracions en què ha reclamat "parlar menys de la Generalitat i més de Catalunya, menys dels polítics i més dels ciutadans". Després de la visita, ha demanat flexibilitzar la PAC de la UE i buscar regadius adequats per a l'olivera, acusant els governs català i espanyol d'haver-se desentès del sector, que ha viscut un increment de preus del 70% el 2023.

Alejandro Fernández ha assegurat que "9.000 empreses han marxat de Catalunya des de l'inici del procés. Primer es va negar el fet i ara se les vol multar si no tornen". Ho ha dit a Tortosa, on ha estat junt amb Alberto Núñez Feijóo, visitant una empresa Olivares. Fernández ha promès que si el PP governa, "es restablirà la seguretat jurídica i s'acabarà l'infern fiscal, que és el que fa que no tornin".