«La meva dona va ser la primera que em va dir que no dimitís»: l'entrevista a Sánchez, en deu frases

El president del govern espanyol s'explica a La1 hores després d'anunciar que es queda al capdavant de l'executiu: "Estem parlant d'un problema seriós de totes les democràcies occidentals, no només m'afecta a mi"

Pedro Sánchez, durant l'entrevista a La1
Pedro Sánchez, durant l'entrevista a La1 | RTVE
29 d'abril de 2024, 22:00
Actualitzat: 22:48h

Després de cinc dies de reflexió, aquest dilluns al matí Pedro Sánchez ha anunciat des de la Moncloa que continua al capdavant del govern espanyol. Dimecres passat va fer pública una carta en què anunciava la necessitat de fer una pausa temporal per pensar-se si havia de dimitir pels atacs continuats que ha rebut la seva esposa, Begoña Gómez, per part de la dreta. "He decidit continuar al capdavant de la presidència del govern espanyol", ha remarcat el dirigent estatal, que ha reclamat "joc net" a partir d'ara. 

Segons el dirigent socialista, es tracta d'un "punt i a part" en la legislatura, i això requerirà una "mobilització" de la majoria social per tal de superar els entrebancs de la dreta. "Per això assumeixo davant vostre el meu compromís de treballar sense descans, amb fermesa i amb serenitat per la regeneració pendent de la nostra democràcia", ha remarcat. On més ha impactat la pausa i la decisió final de Sánchez és a la campanya electoral catalana, sobretot en la del PSC, que compta amb la seva presència en alguns dels actes més destacats. 

La compareixença del matí ha estat sense preguntes ni presència dels mitjans de comunicació i, minuts després, s'ha anunciat la primera entrevista. El president del govern espanyol s'ha explicat aquest vespre en el marc del Telediario de La1 i ho tornarà a fer dimarts a la SER. Una decisió que no ha agradat ERC ni el PP, que l'acusen d'electoralisme i han denunciat a la Junta Electoral Central les intervencions als mitjans, així com el CIS que s'ha publicat als volts del migdia. Res ha servit, la JEC no ha rebut a temps les denúncies i, per tant, Sánchez ha pogut parlar a la televisió pública espanyola en prime time. L'entrevista, en deu frases:

  1. "La meva dona va ser la primera que em va dir que no dimitís quan va llegir la carta un cop publicada, però necessitava fer aquesta reflexió per veure si tot això val la pena".
  2. "Què hem de fer davant la mentida, la crispació i la perversió del debat públic? Crec que aquests cinc dies de reflexió no només els necessitava jo, també la ciutadania, per pensar si aquest és el país que volem".
  3. Quan pren la decisió? "El moment clau és la matinada del dissabte, després del comitè federal del PSOE i la mobilització massiva a Ferraz a favor de protegir la democràcia".
  4. "Durant aquests anys no he prestat la suficient atenció a un dels principals problemes que pateix la democràcia: la desinformació".
  5. "Faig l'autocrítica de no haver sabut actuar abans davant d'aquesta situació".
  6. "Hem de ser honestos: estem parlant d'un problema seriós de totes les democràcies occidentals, no només m'afecta a mi".
  7. "No es pot confondre la llibertat d'expressió amb la llibertat de difamació".
  8. "El punt i a part significa deixar enrere els insults, també a les Corts".
  9. "El fang ha colonitzat tots els àmbits i esferes del país, i això afecta la convivència entre ciutadans".
  10. "Els mitjans de comunicació també han de participar en la reflexió per abolir les pràctiques de la desinformació".