Feijóo acusa Sánchez de «voler canviar el règim per darrere»

El líder del PP apel·la a "l'Espanya indignada" després de l'anunci del líder socialista de continuar i el qualifica d'"esperpent" i "perillós"

Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu.
Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
29 d'abril del 2024
Actualitzat a les 15:02h

De la mel a la fel. Alberto Núñez Feijóo ha reaccionat a l'anunci de Pedro Sánchez de continuar a la Moncloa dient que el seu discurs ha estat "el més perillós" dels que ha fet. Feijóo ha acusat Sánchez de "voler canviar el règim per la porta del darrere" i que representa "l'Espanya del passat". Ho ha dit en una compareixença a la seu de Génova dues hores i mitja de la intervenció del president espanyol. Feijóo ha afirmat que Sánchez ha passat "de la derrota electoral a un autèntic esperpent", tot dient que hauria de convocar eleccions, "però no ho farà". Malgrat això, ha assegurat que no presentarà una moció de censura perquè Sánchez conserva els seus suports. 

El president del PP ha dit que "s'estengui el que s'estengui el seu mandat, no és més que l'epíleg d'un passat que superarem". Ha proclamat que Espanya no té un president a l'alçada de la seva gent, ha demanat "disculpes" als ciutadans i ha demanat "paciència". "Portem massa anys assistint a actuacions polítiques que no havíem viscut en democràcia", amb "retrocessos en igualtat davant la llei i en llibertat". Ha tornat a criticar les "cessions a les minories independentistes, les renúncies a presentar pressupostos i el propòsit de partir en dos a la societat espanyola".

Feijóo assegura que Sánchez pretén que els espanyols "dimiteixin de la democràcia", assenyalant que "no accepta la discrepància, vol un país al seu servei", per concloure que el seu projecte és "una amenaça a la democràcia" i "un poder sense límits". El cap del PP ha afirmat que Sánchez vol "cohesionar els seus al preu de dividir la societat. Ha dit que continua havent dues investigacions a l'Audiència Nacional i a la fiscalia sobre "la presumpta corrupció del seu partit, el seu govern i el seu entorn". 

S'ha dirigit a "l'Espanya indignada" i ha acusat Sánchez de "prendre el pèl" als espanyols, assegurant que el líder socialista ha preferit "fugir cap endavant que dimitir". Feijóo ha dit que ser "imprevisible" no és un atribut per un polític. I l'ha acusat de "no accepta la discrepància" i ha afirmat que vol ser "encara més president". Per ell, el veritable sentiment que l'ha mogut ha estat "la por", utilitzant fins i tot el seu cercle íntim i ha utilitzat el rei com a "actor secundari de la seva darrera pel·lícula".

En aquests dies havia anat imposant-se en el món polític el convenciment que la "reflexió" de Sánchez s'anava decantant en favor de la  seva sortida d'escena. Ho havia interioritzat el PSOE, ho tenia assumit fins i tot el gruix del govern espanyol i el nucli dur a Moncloa, i també la plana major del PP. 

Ayuso: "El poder sense control"

Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha fet unes breus declaracions abans de la intervenció de Feijóo dient que dissabte ja va dir el que passaria i ha fet al·lusió als "atacs als jutges" per part de Sánchez, que segons ella divideix entre "els qui estan amb ell i els qui estan contra ell". Segons Ayuso, "l'únic que pretén Sánchez és el poder sense control".