El PSOE guanyaria per la mínima unes eleccions al Congrés, segons el CIS

Els socialistes amplien lleugerament la distància respecte als populars, però menys de dos punts els separen

Sánchez i Feijóo, en una trobada a la Moncloa.
Sánchez i Feijóo, en una trobada a la Moncloa. | Europa Press
Redacció
12 de juliol del 2024
Actualitzat a la 13:35h

El PSOE guanyaria les eleccions amb el 33% dels vots, només dos punts per davant del PP, d'acord amb el baròmetre del CIS publicat aquest divendres. En l'enquesta del juliol, els socialistes avancen lleugerament respecte al mes anterior. Vox quedaria en tercera posició, amb una estimació del 12% dels sufragis, seguit de Sumar (7%) i Podem (4%). ERC i Junts empatarien en l'1,7% i l'1,6% dels vots de tot l'Estat, ambdós superats per la formació de l'agitador Alvise Pérez, que n'obtindria el 2,7%.

El 75% de les persones que van votar Junts a les eleccions espanyoles del 2023 repetiria papereta, un percentatge dotze punts més gran que ERC: un de cada tres votants republicans optaria per altres formacions o s'abstindria. Entre tot l'electorat, el 70% mantindria la seva opinió del juliol passat.

Pedro Sánchez és el líder preferit per a presidir el Govern espanyol, amb el 27% de la població; el 13%, en canvi, prefereix Alberto Núñez Feijóo. Entre els caps de llista, Sánchez és també el més valorat, amb una nota mitjana del 4,32. Feijóo obté un 4,04; Yolanda Díaz, un 4,09 i Santiago Abascal, un 2,88. Els ministres més populars són el d'Economia, Carlos Cuerpo (5,22) i la de Defensa, Margarita Robles (5,13).

Arxivat a