Puigdemont intensifica l'agenda en la recta final cap al judici i la fundació de la Crida

Dilluns vinent rebrà la direcció executiva del PDECat i els dies 20 i 21 es reunirà amb el grup parlamentari de JxCat per abordar l'estratègia política dels propers mesos

Carles Puigdemont, durant la presentació del Consell per la República
Carles Puigdemont, durant la presentació del Consell per la República | Julio Díaz / Junts per Catalunya
07 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:31h
Els primers mesos del 2019 seran frenètics i hi ha moltes carpetes per solucionar. És per això que Carles Puigdemont intensificarà les reunions a Waterloo per preparar l'estratègia de l'independentisme de cara al judici al Tribunal Suprem, les relacions amb Madrid i la posada en marxa de la Crida Nacional per la República, prevista per al 26 de gener. El president a l'exili rebrà l'executiva del PDECat dilluns vinent, i els dies 20 i 21 seran els diputats de Junts per Catalunya (JxCat) els qui es desplaçaran a Bèlgica, segons ha avançat l'Agència Catalana de Notícies (ACN) aquest migdia.

Amb la direcció del PDECat, encapçalada per David Bonvehí, la trobada porta pendent des del 12 d'octubre. La trobada serà de caràcter extraordinari, i servirà per avaluar les eleccions municipals i les europees. De cara a les locals, el focus està posat en Barcelona, on la Crida i el partit han consensuat la figura de Joaquim Forn com a candidat a l'espera de si Elsa Artadi decideix fer el pas com a número dos. En clau d'europees, el PDECat va obrir el procés intern de primàries el 20 de desembre i un dels noms que apareixen en l'horitzó -especialment des de sectors de la Crida- és el de Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont i experimentat en el debat mediàtic.

Bonvehí ha negat, en la roda de premsa d'aquest dilluns a la seu del partit, que la trobada de dilluns vinent a Waterloo serveixi per a l'encaix entre el moviment de Puigdemont i el PDECat. "Fins al dia 26 [data del congrés fundacional de la Crida], res", assenyala un dirigent de la formació consultat. El president del partit ha assegurat que el nou moviment del president a l'exili encara no està "definit", i ha recalcat que l'encarregada de fer una proposta d'encaix és la comissió delegada. Un organisme creat a l'assemblea del juliol i que està format per Bonvehí, Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig, Joaquim Forn i Míriam Nogueras, aquesta última vicepresidenta del PDECat.

La situació a Madrid també es tractarà en les reunions de Puigdemont amb les sigles que li fan costat. En les properes setmanes el Congrés dels Diputats rebrà els pressupostos del govern de Pedro Sánchez, i el PDECat ha situat com a "definitiu" el vot en contra. En tot cas, però, Bonvehí no ha descartat permetre el tràmit parlamentari en cas que Sánchez faci algun moviment amb Catalunya.