Puigdemont veu «imprescindible» que el Consell de la República l'acompanyi en el seu retorn

El president ha valorat els escenaris d'una possible tornada, també d'una eventual detenció i assegura que, passi el que passi, els objectius de la institució no canviaran

El president Carles Puigdemont, durant la seva intervenció a l'assemblea del Consell de la República
El president Carles Puigdemont, durant la seva intervenció a l'assemblea del Consell de la República | Consell de la República
Redacció
20 de juliol de 2024, 18:22

El Consell de la República ha de ser "imprescindible" en la tornada de Carles Puigdemont. Així ho ha assegurat el 130è president de la Generalitat, aquest dissabte al matí, en una intervenció a la segona assemblea territorial de la institució, que s'ha celebrat a Elna a porta tancada. Puigdemont ha valorat els escenaris que es plantegen, també d'una eventual detenció. Passi el que passi, assegura, els objectius de Consell no canviaran, segons apunta un comunicat.

En la reunió, el Consell de la República ha presentat el pla de govern definitiu, fins al 2026, més enllà de la possible tornada de l'exili de Puigdemont, que es va comprometre a tornar a Catalunya pel debat d'investidura, que encara no té data. En la trobada també s'han ratificat els membres de la Sindicatura Electoral i, a més, s'han creat els grups de treball i la designació dels membres de la comissió mixta.

A més a més, el vicepresident del consell i eurodiputat electe deJunts, Toni Comín, ha desgranat els sis objectius principals de l'estratègia política de la institució, imprescindibles, assegura, per "estar a apunt per a l'endemà". L'assemblea s'ha fet amb el "cas Comín" de fons. El Consell de la República té en marxa una auditoria externa dels comptes després de denúncies internes que dibuixaven sospites d'irregularitats.

El consell d'administració de CATGlobal, l’associació que dona cobertura legal a l'entitat a Bèlgica  d'"incidències relatives a la comptabilitatfiscalitatlegalitat i en general a la gestió financera". L'entitat va defensar la gestió del Toni Comín al capdavant de la gestió econòmica i el va ratificar com a vicepresident.