Salvador Illa: «La sociovergència no és impossible, però ara no és el moment»

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat admet converses amb totes les formacions polítiques i demana teixir una investidura viable "com més aviat millor"

Salvador Illa, aquest matí a la ràdio
Salvador Illa, aquest matí a la ràdio | RAC1
Redacció
21 de maig del 2024
Actualitzat a les 16:52h

Salvador Illa ha assegurat que parlarà amb totes les forces polítiques per intentar teixir una investidura viable "com més aviat millor" i ha deixat clar que no veu "impossible" la sociovergència. Ara bé, el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ha recordat que "ara segurament no és el moment" per segellar un pacte amb Junts. 

En una entrevista aquest dimarts a El món a RAC1, també ha insistit que no és un escenari probable rebre els vots del Partit Popular de Catalunya, però tampoc els descarta. Illa ha anat més enllà i ha assegurat que "no seria el més adient" i tampoc seria la primera opció. 

Preguntat per si ja està dibuixant un possible govern català de cara a una investidura favorable, el líder socialista ha expressat que li agradaria "un govern per sobre dels partits, que fos transversal". En aquest sentit, Salvador Illa també ha incidit en el fet que veuria favorable incorporar "gent que excel·leix en el seu àmbit professional".

Un dels noms que ja hi ha sobre la taula és Núria Parlón, a la conselleria d'Interior, a la qual s'ha referit "per la seva bona feina durant la seva etapa municipal".

Un possible pacte amb Puigdemont?

Illa també ha constatat que "la sociovergència no és impossible", si bé creu que "no és el millor moment". El candidat del PSC també veu "inaudit" que el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, demani el suport de qui ha guanyat les eleccions. 

El candidat del PSC també ha fet referència a les declaracions d'aquest dimarts de l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell, en un article a La Vanguardia. Qui va formar part del Govern d'Artur Mas ha instat ERC a donar suport a la investidura d'Illa a les eleccions catalanes per "fugir" d'una repetició electoral.