Sánchez defensa a Mauritània que la immigració «és una necessitat» en ple xoc amb el PP

Feijóo ataca el president espanyol per crear un "efecte crida" amb el seu viatge africà i Albares acusa el líder conservador de "manca d'humanitat"

Sánchez i Uld Ghazouani a l'arribada del president espanyol a Mauritània.
Sánchez i Uld Ghazouani a l'arribada del president espanyol a Mauritània. | europa press
28 d'agost de 2024, 12:35
Actualitzat: 12:35h

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat durant la seva estada a Mauritània que la immigració "és una necessitat, no un problema". Ho ha dit després d'una declaració conjunta amb el president del país, el general Mohamed Uld Ghazouani, dins de la gira africana que ha iniciat i que el durà també al Senegal i Gàmbia. S'ha anunciat un memoràndum amb Mauritània per reforçar els projectes de migració circular i de  col·laboració en matèria de seguretat i de lluita contra el crim organitzat. 

Sánchez ha recalcat que "la migració suposa riquesa per Espanya, desenvolupament i prosperitat, malgrat el discurs que desgraciadament també està estenent-se per Europa", en referència a l'auge dels corrents xenòfobs. El dirigent espanyol ha afegit que la immigració planteja també problemes que s'han d'afrontar i ha anunciat la primera cimera amb Mauritània (Reunió d'Alt Nivell) per a l'any vinent. 

Pedro Sánchez ha recordat el paper clau dels immigrants per sostenir l'activitat econòmica, la seguretat social i el sistema públic de pensions, i ha agraït al govern de Mauritània la seva ajuda en la política dels contractes en origen i el combat contra les màfies. 

El viatge de Sánchez es produeix enmig de l'agreujament de la crisi migratòria a les Canàries i a Ceuta, i en ple xoc amb el PP en aquest àmbit. El líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, ha criticat el president espanyol pel seu viatge, titllant-lo d'"efecte crida" i de fer el contrari que la UE: "Va a promocionar Espanya com a destinació en lloc d'anar a combatre les màfies". 

El PP ha optat per un missatge d'intransigència davant la crisi migratòria, en una línia compartida per un sector de la dreta europea. Els conservadors, convençuts que la crisi pot desgastar l'executiu de coalició, reclamen una convocatòria urgent de la Conferència de Presidents i la declaració d'emergència migratòria. El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, ha respost a Feijóo acusant-lo de "manca d'humanitat" i de "copiar els missatges xenòfobs i alarmistes de Vox". El líder de Vox, Santiago Abascal, ja ha parlat d'"invasió" i d ela necessitat que els espanyols "es defensin per ells mateixos".

Arxivat a