Sánchez desafia el PP: s'obre a comparèixer amb la seva dona al Senat

El president del govern espanyol assegura que la dreta i la ultradreta aspiren a guanyar "per la porta del darrere" el que no van aconseguir a les urnes

Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés.
Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés. | Europa Press
22 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:46h

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert la porta aquest dimecres a comparèixer al Senat acompanyat de la seva dona, Begoña Gómez, si així ho demana el PP, que té majoria absoluta a la cambra alta. Sánchez ha fet aquest anunci en una compareixença al Congrés dels Diputats en la qual ha defensat la tasca professional de Gómez -esquitxada per un presumpte cas de tràfic d'influències- i també la "netedat" de la Moncloa. "El que no van aconseguir a les urnes, ho volen aconseguir per la porta del darrere", ha assenyalat el líder del PSOE, que ha determinat que des que va accedir a la secretaria general dels socialistes va començar a ser "investigat" juntament amb la seva família. 

El xoc amb Alberto Núñez Feijóo ha estat explícit, amb pics de tensió vinculats també a la crisi diplomàtica oberta amb l'Argentina. El pols obert amb Javier Milei, que ha comportat la retirada de l'ambaixadora espanyola a Buenos Aires, ha comportat una topada diplomàtica sense precedents a les portes de les eleccions europees. Feijóo, en aquest sentit, ha demanat la dimissió del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares. Les crítiques de Milei a la dona de Sánchez, proferides en un fòrum de l'extrema dreta celebrat a Madrid impulsat per Vox, encara no han acabat. De fet, el president argentí ha tornat a carregar aquest dimecres amb duresa contra el líder del PSOE. 

"Li consta que la seva dona tingui la condició d'investigada en un jutjat de Madrid, o no? Sabia que la seva dona recomanava empreses contractistes del seu govern?", s'ha preguntat Feijóo, que ha indicat que Sánchez "sobreactua" amb l'Argentina per "tapar" els problemes legals de la seva dona. El president del govern espanyol ha remarcat que les denúncies quedaran "arxivades", perquè segons ell no hi ha cap ombra de delicte sobre les actuacions de Gómez. "L'únic que hi ha són difamacions", ha apuntat el líder del PSOE, que ha vist com el cap de files del PP ha mesclat l'amnistia amb la situació existent amb Milei i les diligències judicials contra la dona del president espanyol.

"L'amnistia dinamita la convivència", ha diagnosticat Feijóo davant l'aprovació de la llei, que s'ha de produir dijous vinent al Congrés, en plena campanya de les eleccions europees. "El seu gran negoci és treure rèdit dels naufragis dels partits dels que viu", ha remarcat el líder popular. En les seves intervencions, tant Gabriel Rufián com Mertxe Aizpurua, portaveus d'ERC i Bildu, han agraït a Sánchez els gestos amb Palestina i el xoc amb Milei, tot i que han demanat anar més enllà. Rufián, de fet, ha convidat els dirigents del PP a traslladar-se a l'Argentina per tal de tastar en directe les receptes "ultraliberals" que està posant en pràctica el nou mandatari sud-americà.