Sánchez reivindica el reconeixement de l'estat de Palestina: «És l'única solució per trobar la pau»

El president del govern espanyol envia un missatge de reconciliació a Israel i ha deixat clar que des de la Moncloa donaran suport a l'Autoritat Palestina

Sánchez, en la seva declaració institucional d'aquest dimarts
Sánchez, en la seva declaració institucional d'aquest dimarts | Europa Press
28 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:33h

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reivindicat la decisió de l'executiu en el reconeixement oficial de l'estat de Palestina. "És una decisió històrica que té un únic objectiu: el de contribuir que israelians i palestins aconsegueixin la pau", ha explicat, en una declaració institucional a les portes de la Moncloa. Sánchez ha desgranat les condicions del seu reconeixement i ha recordat que fins a 140 països ja ho han fet.

El líder del govern espanyol també ha enviat un missatge a Israel, deixant clar que el seu moviment "no és contra ningú, menys encara contra , un poble amic, que apreciem i amb el que volem tenir la millor relació possible". Des del faristol de la Moncloa, el president espanyol ha volgut allargar la mà a l'executiu israelià després de diverses jornades tenses a escala diplomàtica.

Sánchez ha deixat clar que l'estat de Palestina "ha de ser viable, amb Cisjordània i Gaza connectades amb un corredor", ha deixat clar que des del govern espanyol donen suport a l'Autoritat Palestina i al fet que la capital sigui Jerusalem Est, a més de deixar clar que impulsaran una conferència de pau per mantenir l'estabilitat a la regió. "És una necessitat si volem trobar la pau. És l'única manera d'avançar cap a la solució que volem tots", ha explicat.

També ha assegurat que des de la Moncloa "no reconeixeran canvis de les fronteres de 1967 que no siguin acordades per les dues parts" i ha demanat que Palestina segueixi sent reconeguda a escala internacional. Un criteri alineat amb les resolucions de les Nacions Unides i amb la posició que tradicionalment ha mantingut la Unió Europea.

"Aquesta decisió és un rebuig frontal a Hamàs, que en cap cas dona suport a la solució dels dos estats", ha recordat Sánchez, que ha seguit oferint diàleg al govern de Benjamin Netanyahu, molt bel·ligerant amb Espanya, Noruega i Irlanda per fer el pas de reconèixer l'estat de Palestina. Segons fonts de Moncloa exposades per l'ACN, la decisió del reconeixement oficial no s'ha de convalidar al Congrés dels Diputats, entre altres perquè ja existeixen resolucions de la cambra en aquesta direcció.