Més fred i possibilitat de neu a cotes baixes del Ripollès aquest dimarts

El Meteocat situa la neu a cotes de fins a 200 metres

Nevada de primavera al Coll de Bracons.
Nevada de primavera al Coll de Bracons. | Carme Molist
Nació
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:17h
La neu amenaça pràcticament tot Catalunya. Després d'un cap de setmana congelat, el fred es quedarà durant bona part de la setmana i farà disminuir la cota de neu entre els 200 i els 400 metres. Per això, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l'avís de perill per neu aquest dimarts, que començarà a les comarques de la demarcació de Girona i de l'àrea de Barcelona, on es mantindrà durant bona part del dia. De cara al vespre, però, es desplaçarà al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.
 
Pel que fa al fred, l'avís del Meteocat es mantindrà durant la matinada de dilluns a dimarts a tot el país. I és que l'anticicló s'ha tornat a dirigir cap a Catalunya precipitant els termòmetres als nombres negatius. Davant d'aquesta persistent onada de fred, diversos municipis d'arreu del país estan batent rècords històrics amb xifres sota zero. Aquest dilluns, al Vendrell (-5,2 °C) i a Vinyols i els Arcs (-3,6 °C) s'han batut rècords de temperatura mínima.
 
Davant d'aquesta onada de fred i neu, Protecció Civil ha activat el Pla Neucat en nivell de prealerta i recomana "molta prudència en la mobilitat", sobretot en cas de trobar gel a la calçada. A banda, també demana "extremar les precaucions amb els aparells de calefacció als habitatges", a més de garantir una ventilació correcta.