L'associació Cuines de la Vall de Camprodon inaugura avui divendres, a les 10.30 hores, l'exposició "La trumfa a la Vall de Camprodon". L'exposició fa un recorregut pels orígens de la seva presència a Europa i la seva arribada a la Vall. Igualment, repassa les eines de treball emprades al llarg del cicle de cultiu, així com les seves qualitats nutricionals.
La trumfa, o patata, és un cultiu d'estiu que dóna els seus fruits en finalitzar l'agost i durant el mes de setembre. Som, doncs, a l'època de la patata nova, el millor moment per degustar-la i l'ocasió per cuinar-la en totes les seves varietats. A la Vall de Camprodon, on el clima és idoni tant per al cultiu com per a la conservació d'aquest tubercle i on d'antic s'hi ha cultivat amb magnífics fruits, els restaurants rebem amb alegria la nova temporada i ens esmercem a oferir les propostes gastronòmiques més diverses, ja sigui provenint de la cuina més tradicional com endinsant-nos en la cuina creativa i d'autor.
Amb motiu de la temporada gastronòmica de la trumfa, l'associació Cuines de la Vall de Camprodon ha endegat tota una programació d'activitats que també es presentarà demà divendres.
L'associació està integrada per més de 30 restaurants dels sis municipis de la Vall que s'han implicat d'una manera o altra a la Temporada Gastronòmica de la Trumfa.
ARA A PORTADA
Publicat el 23 de setembre de 2005 a les 09:20
Et pot interessar
-
Societat Les millores de les escoles públiques de Ripoll que s'han fet durant l’estiu
-
Societat Comença la prova per descongestionar el trànsit al barri vell
-
Societat Afectacions al trànsit pel pas de La Vuelta 2025 per Ripoll
-
Societat El Ripollès i tres més: avís per temps violent amb esclafits i mànegues
-
Societat Obren les inscripcions per participar en la 5a Cursa de la Dona de Ripoll
-
Societat Mor un motorista a les Llosses