L'associació Cuines de la Vall de Camprodon inaugura avui divendres, a les 10.30 hores, l'exposició "La trumfa a la Vall de Camprodon". L'exposició fa un recorregut pels orígens de la seva presència a Europa i la seva arribada a la Vall. Igualment, repassa les eines de treball emprades al llarg del cicle de cultiu, així com les seves qualitats nutricionals.
La trumfa, o patata, és un cultiu d'estiu que dóna els seus fruits en finalitzar l'agost i durant el mes de setembre. Som, doncs, a l'època de la patata nova, el millor moment per degustar-la i l'ocasió per cuinar-la en totes les seves varietats. A la Vall de Camprodon, on el clima és idoni tant per al cultiu com per a la conservació d'aquest tubercle i on d'antic s'hi ha cultivat amb magnífics fruits, els restaurants rebem amb alegria la nova temporada i ens esmercem a oferir les propostes gastronòmiques més diverses, ja sigui provenint de la cuina més tradicional com endinsant-nos en la cuina creativa i d'autor.
Amb motiu de la temporada gastronòmica de la trumfa, l'associació Cuines de la Vall de Camprodon ha endegat tota una programació d'activitats que també es presentarà demà divendres.
L'associació està integrada per més de 30 restaurants dels sis municipis de la Vall que s'han implicat d'una manera o altra a la Temporada Gastronòmica de la Trumfa.
S'inaugura l'exposició "La trumfa a la Vall de Camprodon"
Ara a portada
Publicat el 23 de setembre de 2005 a les 09:20
Et pot interessar
-
Societat Sant Joan de les Abadesses denuncia «deficiències greus» de cobertura mòbil
-
Societat Ripoll multa tres manifestants per una protesta contra la prohibició del cartell de festa major
-
Societat Retorna la Fira de les 40 hores de Ripoll
-
Societat Dos grups d'excursionistes queden atrapats al Pirineu per les nevades