Teresa Jordà es lliura, de moment, de ser imputada al cas FMC per ser aforada

La jutgessa ha imputat 41 dels 44 dels alcaldes i exalcaldes que presumptament van cobrar sobresous

Redacció
24 de juliol del 2014
Teresa Jordà, de moment, s'ha lliurat de quedar imputada pel cas de les dietes de la Federació Catalana de Municipis. La jutgessa del cas ha decidit encausar 41 dels 44 alcaldes i exalcaldes que presumptament van cobrar sobresous de l'entitat municipalista mentre que no ho ha fet amb els tres que són aforats. Es tracta d'una condició que ostenta la política ripollesa pel fet de ser diputada al Congrés espanyol i, per tant, el seu cas l'hauria de jutjar un tribunal superior.

Els aforats, a banda de Jordà, són Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i diputat del PP al Parlament, i Carles Pellicer, alcalde de Reus i diputat de CiU al Parlament. Si s'imputés els dos diputats a la cambra catalana, tota la causa hauria de ser investigada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però si l'exalcaldessa de Ripoll també fos imputada, el cas passaria a mans del Tribunal Suprem.

La Fiscalia Anticorrupció ja va explicar que veia clars indicis de delicte després d'analitzar l'informe que la jutgessa va encarregar als Mossos d'Esquadra. L'esclat de l'escàndol va provocar la dimissió de Bustos de tots els seus càrrecs a l'Ajuntament de Sabadell i a la Diputació, el nomenament d'un nou secretari general de la FMC i la dimissió dels càrrecs de CiU dins de la FMC. Molts alcaldes, entre els quals la mateixa Jordà, van decidir retornar els diners cobrats –en el seu cas 1.326 euros-.