​Arraona, el nou vi amb raïm cultivat al Parc Agrari de Sabadell

Arraona, el nou vi de Sabadell
Arraona, el nou vi de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
01 de novembre del 2017
Actualitzat el 03 de novembre a les 14:54h
El vi que es produeix amb el raïm cultivat l’any passat a les vinyes municipals de Can Gambús, al Parc Agrari de Sabadell, ja és a punt. La novetat d’enguany és que és de més qualitat que fins ara i que té una nova denominació: Arraona.

S’han produït 1.250 ampolles de vi negre i 1.750 de vi blanc, amb de la denominació d’origen Catalunya. Arraona pren el nom de l’antiga vil·la romana que hi hagué emplaçada a l’actual paratge del Santuari de la Salut de Sabadell i neix amb la voluntat de reivindicar el passat vitivinícola de Sabadell i el rodal i recuperar-ne els valors agrícoles, culturals i paisatgístics.

Amb aquest vi es manté la feina manual a la vinya i l’aposta per una iniciativa d’agricultura social i periurbana a la vinya de Can Gambús, que forma part del Parc Agrari de Sabadell.

Blanc i negre

L’Arraona, blanc i negre, és el resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i la cooperativa L’Olivera - Can Calopa, que duu a terme les feines al camp i l’elaboració del vi. Aquest nou vi neix amb l’objectiu de potenciar la producció sota els criteris de l’agricultura ecològica i assolir vins de qualitat.

Els projectes que desenvolupa la cooperativa de l’Olivera, a banda de produir vins de gran qualitat, afavoreixen les oportunitats d’integració social i laboral per a persones amb discapacitat.

Més de 4.500 kg de raïm a la collita del 2017

D’altra banda, ja s’ha acabat la verema del 2017 a la finca pública de Can Gambús, gestionada per l’Ajuntament de Sabadell, on es cultiven des del 2008 vinyes. Aquest any s’han recollit més de 4.500 quilos de raïm de les varietats tradicionals –xarel·lo i garnatxa negra– i d’altres de noves –com el chardonnay, merlot i monestrell.