Morell reclama una candidatura de dones per liderar els comuns cap a l'alcaldia

S'ofereix, juntament amb la dos de Podem, Laura Rodríguez, per encapçalar la confluència

24 d'octubre del 2018
Actualitzat el 25 d'octubre a la 13:02h
L'equip de Podem Sabadell, liderat per Marta Morell
L'equip de Podem Sabadell, liderat per Marta Morell | Albert Hernàndez
La secretària general de Podem, Marta Morell, ha reclamat que el projecte d'En Comú Podem Sabadell per a les eleccions municipals de 2019 estigui encapçalat per dones. "No descartem que siguin les de Podem", ha afirmat Morell aquest dimecres en la presentació del seu equip de cara a les primàries de la formació, que ha d'escollir els membres que formaran part dels comuns. 

Morell ha subratllat que "és el moment de les dones" i ha manifestat el seu desig de "ser la primera alcaldessa" de la ciutat. Tot i així, ha condicionat ser candidata d'En Comú Podem Sabadell al procés intern del partit i a negociar amb ICV i EUiA. 

Això serà, com ha apuntat, a finals d'any. La secretària general és l'única que s'ha presentat a les primàries de Podem. Un procés que ve fixat des de Madrid, que obliga a fer aquest procediment en una vintena de ciutats amb més de 100.000 habitants. Fins al 30 d'octubre es pot presentar la recollida d'avals i entre el 20 i 25 de novembre es farà la votació telemàtica. 

Avisos a Berlanga i Vidal

Fins al moment, el portaveu d'Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, ha estat l'únic que s'ha postulat per liderar els comuns. Precisament, Morell ha dit que li agradaria que Berlanga tingués "un lloc destacat dins la nostra llista". I s'ha mostrat molt crítica amb el paper del partit per no reivindicar ser la força més votada en el moment de decidir l'alcalde de Sabadell. "Hem trobat a faltar el lideratge" i també ha recriminat la renúncia a portaveu del govern municipal.

La secretària general de Podem ha advertit al seu antecessor, Ramon Vidal, per escindir-se sota el nom del cercle Podem Sabadell Decano i la voluntat de presentar-se als comicis. "Els òrgans competents catalans seran els que hauran d'emprendre les mesures pertinents" i ha afegit que "no és competència de la direcció local".