Una festa per inaugurar el carrer Sant Pere

Hi ha programades diverses activitats al llarg de tot aquest dissabte

El carrer Sant Pere, a punt
El carrer Sant Pere, a punt | Albert Hernàndez
NacióSabadell
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:45h
A principis de febrer, el carrer Sant Pere va quedar tallat al trànsit. Des de llavors, els cotxes van deixar de passar, direcció Rambla, per fer-lo únicament de vianants. Els pronòstics inicials eren que al setembre, coincidint amb la Festa Major, s'inaugurés, però finalment serà aquest dissabte, havent donat el tret de sortida al Nadal. 

Així ho va avançar l'alcaldessa, Marta Farrés, en la presentació de les activitats de l'època nadalenca fa uns dies. La transformació d'aquest cèntric carrer de Sabadell s'inaugurarà amb una festa, d'11 a 20 hores. El Teatre Principal farà portes obertes i al llarg de tot el dia hi haurà tallers, titelles, exhibicions de dansa i xous de màgia des de la Rambla fins a la plaça del Gas. 

La pacificació del carrer, a més de motivar el passeig i fomentar el comerç local, suposa l’eliminació del trànsit de pas que redueix el CO2 i la millora acústica. Hi ha prevista la col·locació de jardineres amb plantació d’enfiladisses i el canvi de l’enllumenat amb sistemes més eficients energèticament.
 

Plantes al carrer Sant Pere Foto: Albert Hernàndez


En total, s'ha actuat sobre una superfície de 1.390 metres quadrats, s'han eliminat barreres arquitectòniques i ha tingut un cost de 395.187,21 euros, que s'han finançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant l’Estratègia DUSI Sabadell.