​Comencen les obres per ampliar l’Hospital Parc Taulí

Es destinaran 20 milions d'euros i els treballs s'allargaran més de sis mesos

Recreació de l'ampliació de l'hospital
Recreació de l'ampliació de l'hospital | Departament Salut
A.H.
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:25h
Aquest dijous ha començat la construcció de l’edifici polivalent a l’Hospital Parc Taulí, a la zona nord del recinte, just darrere de l’edifici Taulí, on fins ara hi havia un solar ocupat per una nau que forma part de l’edifici Santa Fe que s’haurà d’enderrocar. Es tracta d’un projecte que va anunciar l’anterior consellera de Salut, Alba Vergés, el passat mes de desembre i que també s'han ideat per als hospitals Bellvitge, Arnau Vilanova de Lleida, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, la Vall d’Hebron i el Germans Trias i Pujo.

El nou equipament suposarà ampliar en6.000 metres quadrats el centre hospitalari, dels quals 4.000 es destinaran a serveis assistencials i uns 2.000 a serveis generals i logística, entre d’altres. Comptarà amb quatre plantes, que tindran connexió amb l’edifici Taulí, en tres alçades, i una semiplanta soterrada, amb 35 llits UCI i 140 convencionals.

Precisament, a les plantes soterrani i baixa hi haurà l’accés, vestuaris i àrees de suport, a més de la galeria d’enllaç, entre d’altres. A la primera s’ubicarà una UCI polivalent. A la segona i a la tercera s’instal·laran unitats d’hospitalització i, per últim a la quarta hi haurà les instal·lacions principals de l’edifici.

Les obres tenen un cost d’uns 20 milions d’euros, 15,54 dels quals corresponen al projecte i obra i 4,5 a l’equipament. La durada dels treballs serà d’uns sis mesos i posteriorment, unes vuit setmanes per a la posada a punt. D’aquesta manera, s’espera que entri en funcionament al segon semestre de 2022.

Afectacions puntuals
Les feines arrencaran amb intervencions prèvies com tancaments, enderrocs i moviments de terres, entre d’altres, però durant aquests mesos hi haurà afectacions en l’activitat de l’hospital com a l’oficina tècnica de cribratge de càncer o Salut Laboral i en algunes places de l’aparcament dels professionals.