Més de 400 persones es mobilitzen contra el desallotjament de L'Obrera

La comitiva judicial no s'ha presentat al centre al llarg de tot el matí

Concentració davant L'Obrera de Sabadell
Concentració davant L'Obrera de Sabadell | Juanma Peláez
Nació
06 de novembre del 2023
Actualitzat el 09 de novembre a les 9:14h
Més de 400 persones s'han concentrat aquest dilluns davant el centre social ocupat L'Obrera per evitar el desallotjament de l'espai, previst per aquest dilluns a les 9.15h. L'espai ha acollit tot un cap de setmana d'activitats per poder esperar la comitiva des de primera hora del matí, però aquest migdia encara no s'hi havia presentat.

Els coordinadors de l'Obrera creuen que el pes de la mobilització ha fet que el desallotjament no s'acabi executant aquest dilluns. "Els veïns volen que L'Obrera es quedi al barri perquè fa una gran tasca social", asseguren. Maria Jiménez, coordinadora del centre, sosté que són un espai "de referència" pels barris del Sud de Sabadell. "Donem suport a aquests barris, que són de gent obrera i dels quals l'Ajuntament no se n'ocupa gaire", ha destacat Jiménez. La coordinadora explica que són prop de 150 els usuaris setmanals de les activitats de L'Obrera.

L'edifici, ubicat a l'avinguda de Barberà, estava "totalment en desús" quan hi van entrar, l'any 2015, quan la propietària era Cajamar, ara ja desapareguda. Fa tres anys el va comprar la constructora Nedax, que segons els coordinadors del centre té intencions "especuladores" al lloc de l'edifici, construint-hi un bloc de pisos.
 

Desenes de persones defensen el CSO L'Obrera Foto: Juanma Peláez


Si finalment s'executa el desnonament, demanen a l'Ajuntament que faciliti un espai alternatiu i així demostrar "de quin costat està". Per la seva banda, fonts municipals han apuntat a l'ACN que l'Ajuntament va fer de mediador entre els ocupants i la propietat perquè la constructora es comprometés a facilitar-los un local al futur edifici que preveu construir, però que els responsables del centre ho van refusar. Sobre el desallotjament previst per aquest dilluns, el Consistori no ha fet valoracions perquè ho emmarca en una qüestió judicial i privada entre els propietaris i els ocupants.

Després d'haver aconseguit aturar el primer intent d'execució del desallotjament de L'Obrera, ara els coordinadors esperen quina serà la nova data.
 

«L'Obrera es queda al barri» Foto: Juanma Peláez