Data oberta per desallotjar el Centre Social l'Obrera

Els responsables lamenten que centenars de persones es quedaran sense un espai físic on gaudir d'activitats molt diverses

«L'Obrera es queda al barri»
«L'Obrera es queda al barri» | Juanma Peláez
Nació
23 de gener del 2024
Actualitzat a les 8:53h
Nova ordre de desallotjament del Centre Social L'Obrera, aquest cop, amb data oberta. El mateix centre ha fet públic un comunicat en què lamenta que, des d'aquest dilluns 22 de gener, els Mossos d'Esquadra "podran desallotjar-nos en qualsevol moment" per tal que el propietari de l'immoble "pugui ensorrar l'edifici amb l'únic i declarat objectiu d'especular".

Aquesta nova ordre arriba després que el passat 6 de novembre més de 400 persones es concentressin davant de l'Obrera, després de tot un cap de setmana d'activitats, per impedir el desallotjament previst per aquell dia. És per això que creuen que la nova ordre s'ha dictat amb data oberta, l'única manera en què els agents interessats podran "fer-nos fora sense haver d'enfrontar-se a la nostra classe disposada a resistir", diuen en el comunicat.

Amb tot, els gestors del Centre Social recorden que, un cop s'aconsegueixi desallotjar-los, totes les activitats que s'hi fan es quedaran sense espai físic: classes de repàs, d'idiomes, de preparació de l'examen de nacionalitat, físiques, tallers diversos, xerrades, concerts, recitals, "i un llarg etcètera", a les quals participen centenars de persones, "moltes d'elles enviades a l'Obrera pels mateixos Serveis Socials", asseguren en el comunicat.

Per últim, des de l'Obrera asseguren que "fins i tot si perdem l'espai, l'Obrera segueix en peu": les activitats es mantindran fins a l'últim dia i després es continuaran desenvolupant en espais provisionals, fins que es pugui trobar un altre espai. "Perquè no pararem fins que tinguem una Obrera a cada barri, una casa del poble contra l'absurd d'aquest món", clou el comunicat.