Sabadell vol que els ciutadans cedeixin instruments per a fins socials

Redacció
17 de juliol del 2016
L’Ajuntament de Sabadell ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per crear un banc d’instruments destinat a projectes socials relacionats amb la música. Per aquest motiu, es demana als ciutadans que donin instruments que ja no necessitin i que puguin integrar aquest banc, de manera que es pugui arribar al màxim d’iniciatives possible. Les persones que desitgin fer aportacions al fons poden adreçar-se a l’Escola de Música i Conservatori Professional de Sabadell.

La creació del banc d’instruments per a projectes socials representa una ampliació del banc de què disposa l’Escola de Música i Conservatori i que fins ara es cedia només als alumnes del centre en situació més desafavorida. Ara el fons fa un pas endavant amb la possibilitat de cedir els instruments a escoles públiques o entitats per desenvolupar accions que afavoreixin l’equitat i la cohesió.

Entre els projectes destinataris del banc d’instruments, hi ha la proposta que l’Ajuntament i l’Orquestra Simfònica del Vallès(OSV) posaran en marxa el curs vinent per crear orquestres de corda a dos centres educatius de la ciutat en contextos desafavorits. Un projecte que, sota el nom d’A-cordant, vol treballar en dues vessants: d’una banda, afavorir la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes pel que fa a la possibilitat d’aprofundir en els estudis musicals. De l’altra, estendre al conjunt d’infants els beneficis d’aquesta disciplina, tant educatius com socials i culturals.

En aquest primer any de funcionament, el programa arribarà a uns 75 infants de 4t de primària de les escoles Agnès Armengol i Joaquim Blume. El projecte compta amb el patrocini i suport de la Diputació de Barcelona i del Grup CASSA i la col·laboració de l’Escola de Música i Conservatori per contribuir en la pràctica pedagògica.

El 14 de juliol es va dur a terme una reunió de treball entre tots els actors implicats en la proposta, per tal d’ultimar els darrers detalls d’aquest projecte col·lectiu. Amb la iniciativa, els alumnes formaran una orquestra de corda integrada per violins i violoncels i aprendran a tocar els instruments, de la mà dels músics professionals de l’OSV i amb el suport del professorat de música de l’escola, destinant una hora lectiva de música a la pràctica musical de conjunt. També s’ha previst l’organització de trobades anuals entre els centres participants i els infants tindran l’oportunitat d’intervenir en un dels concerts de la temporada de l’Orquestra.