Sense acord la reunió entre treballadors de la unitat de repartiment 4 de Correus de Sabadell i l'empresa

Un dels principals esculls de la mediació és la "garantia" del compliment dels pactes assolits

Part del personal de l'empresa de missatgeria
Part del personal de l'empresa de missatgeria | ACN
NacióSabadell
31 de maig de 2021, 18:20
La tercera reunió de mediació entre els treballadors de Correus de Sabadell i l'empresa, celebrada aquest dilluns a Barcelona, ha acabat sense acord. La trobada ha durat poc més de dues hores i els representants dels empleats han assegurat que la companyia està "tancada en banda". La principal reivindicació dels treballadors és cobrir la "falta de personal" de la unitat de repartiment número 4 de la capital vallesana.

Generalment, el nombre de treballadors està "molt per sota" del nivell establert, la qual cosa provoca un "desgast físic i psicològic" de la plantilla, així com un "deteriorament" del correu certificat. Davant aquesta situació, els empleats reclamen mantenir el nombre de treballadors establert, independentment de les jubilacions o baixes.

El 2014 es van determinar 26 llocs de feina per cobrir el correu de la zona de Sabadell. Tot i això, els treballadors asseguren que mai s'han assolit aquestes xifres, la qual cosa ha suposat un desgast dels empleats i un deteriorament del correu certificat. Davant aquesta situació, els empleats proposen que l'empresa cobreixi a cobrir qualsevol baixa més llarga de quinze dies.

"Hem rebaixat la nostra postura des de les primeres reivindicacions", ha reconegut el delegat sindical de la CGT a Correus, Juan Antonio Manjón. El representant dels treballadors assegura que la plantilla està "oberta a acceptar" l'acord de l'empresa, sempre que hi hagi una garantia a que aquest es complirà. De fet, l'existència d'aquesta garantia ha estat un dels principals esculls de la mediació, segons Manjón. En un recés durant la mediació, el representant dels treballadors ha assegurat que l'empresa està "poc predisposada" a arribar a acords.

"Parlen de fluctuació del correu, però no és veritat", ha assegurat. Manjón ha explicat que el principal "problema" és que l'empresa estableix una despesa en personal que no se supera "sota cap circumstància". "L'empresa és incapaç de generar recursos per altres bandes o retallar d'una massa immensa de càrrecs administratius i directius, que poden suposar un sobrecost de 91 milions d'euros, en comptes de buscar altres vies per garantir el personal", ha assegurat.


Aquesta situació afecta 70.000 veïns de Sabadell que no estan rebent correspondència. La CGT estima que més de 175.000 enviaments postals estan als magatzems de la companyia, bona part de notificacions d'administracions com citacions judicials o comunicacions de multes o cites mèdiques.