Sant Cugat presenta el Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil

La iniciativa vol millorar l'orientació laboral dels joves de Sant Cugat perquè puguin emprendre un projecte vital autònom i digne

Presentació del Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil a Sant Cugat
Presentació del Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil a Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
02 d'octubre de 2024, 16:44
Actualitzat: 16:53h

El Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat oficialment el Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil, una iniciativa que ha nascut per oferir assessorament, acompanyament i orientació personalitzats al jovent de la ciutat per ajudar-los en la transició cap al món laboral. El programa va iniciar l'activitat a principis d'aquest any i vol millorar l'ocupabilitat dels joves de Sant Cugat perquè puguin emprendre un projecte vital autònom i digne.

El servei està integrat en l'Oficina Jove, al Casal Torreblanca, i està pensat per atendre individualment a les persones interessades. L'orientació laboral també s'ofereix en centres educatius de secundària i formació professional i en entitats o espais municipals en què hi ha intervenció directa amb la joventut. "Malgrat les bones xifres d'ocupació que tenim a la ciutat, el jovent continua sent un col·lectiu molt castigat per l'atur. Aquest programa vol garantir-los accés a les eines i recursos necessaris per millorar la seva ocupabilitat i assegurar un futur laboral prometedor", ha explicat el regidor d'Ocupació, Bernat Picornell.

El programa està destinat a joves d'entre 16 i 29 anys que busquen feina o que accedeixen per primera vegada al mercat laboral. L'assessorament també està pensat per persones que vulguin retornar al sistema educatiu o ampliar la seva formació. Aquesta iniciativa ja ha començat a donar fruits i, fins ara, ja s'han atès 121 joves. Un 62% de les presones inscrites ja han començat a cursar algun tipus d'estudi o bé han aconseguit un contracte laboral.

Per atendre a les persones apuntades hi ha especialistes en joventut, que entenen les inquietuds i necessitats específiques d'aquest col·lectiu. Esther Madrona, regidora de Joventut, valora molt positivament aquesta tasca i assegura que els joves "poden generar uns vincles de confiança amb els assessors que són essencials per acompanyar-los el procés de cerca de feina". Aquesta estratègia d'orientació laboral obre un horitzò d'oportunitats als joves de la ciutat i s'ha finançat amb la col·laboració del Fons Social Europeu Plus i el Servei d'Ocupació de Catalunya.