La bretxa salarial de Sant Cugat creix fins els 18.000 euros

El greuge és d'un 29,2% respecte dels contractes indefinits, per sobre de la mitjana del Vallès Occidental (20,5%) i de Catalunya (17,6%)

Les dones també tenen més contractes de treball temporals o a temps parcial
Les dones també tenen més contractes de treball temporals o a temps parcial
Redacció
25 de setembre de 2024, 11:37
Actualitzat: 13:32h

Cobrar 18.000 euros més a l'any. Aquesta és la bretxa salarial dels homes sobre les dones de Sant Cugat, segons les darreres dades de l'Observatori del Vallès Occidental, que té per objectiu difondre els indicadors econòmics de la comarca amb perspectiva de gènere. El greuge és d'un 29,2% respecte dels contractes indefinits, per sobre de la mitjana del Vallès Occidental (20,5%) i de Catalunya (17,6%).

Les dades assenyalen que la tendència al Vallès Occidental dels darrers anys és positiva: el 2016 la discriminació era superior al 25% del salari. En tot cas, encara és insuficient: a més de tenir un sou significativament inferior, les dones també tenen més contractes de treball temporals o a temps parcial, fet que afecta la remuneració.

L’activitat laboral femenina també és més baixa que la masculina: la taxa d’activitat de les dones que viuen a la comarca és gairebé set punts inferiors a la dels homes— un 56,3% respecte del 63% masculí. La taxa d’ocupació femenina (50,1,7%) també és vora vuit punts més baixa que la masculina (58,4%). En canvi, els contractes formalitzats durant el primer semestre és similar.

Arxivat a