01
de maig
de
2021, 17:00
El Servei Universitari de Recerca i Innovació en Fisioteràpia (SURIF) de les Escoles Universitàries Gimbernat presenta un estudi on recull una sèrie de consells per prevenir riscos i protegir la teva salut mentre teletreballes. Una opció laboral que ha pres molt de pes en els darrers mesos arran de la pandèmia i que ha vingut per quedar-se.
En primer lloc, el centre universitari santcugatenc recorda que mantenir una posició forçada durant moltes hores pot derivar en molèsties o inclús lesions com cervicàlgia o lumbàlgia. Per això, resulta essencial disposar d'un espai de treball habilitat, amb el mobiliari adequat i mantenir una bona posició corporal.
Un aspecte clau és que la cadira on t'asseguis la major part del temps sigui ergonòmica, còmode i regulable per adaptar l'altura i necessitats de cada persona. Tanmateix, també apunten a la importància que tant el teclat com el ratolí siguin còmodes per a una utilització intensiva.
Pel que fa a la posició corporal cal que monitor i mirada estiguin a la mateixa altura o, per defecte, una mica per sota per evitar complicacions cervicals. L'esquena ha d'estar vertical, amb les espatlles relaxades i els braços doblegats a 90 graus sobre l'escriptori. A més, es recomana que els colzes estiguin enganxats al cos i en línia recta amb l'avantbraç i el canell. Pel que fa a la part baixa, els genolls han de descansar doblegades amb uns peus ben recolzats a terra o sobre d'un reposapeus.
Finalment, des de SURIF també assenyalen la importància de fer petits descansos d'un o dos minuts per cada mitja hora de treball. D'aquesta manera, segons afirmen, es redueixen les postures mantingudes i s'eviten moviments repetitius. De la mateixa manera, realitzar estiraments o petits passejos per l'interior del domicili ajuda a recuperar la mobilitat al conjunt del cos.