02
de març
de
2021, 19:00
Actualitzat:
04
de març,
9:31h
L'any 2020 es van recollir més de 142.000 quilos d'oli domèstic al Vallès Occidental, el que suposa un increment del 38% respecte al 2019. Un augment que s'ha donat per la situació de pandèmia i pel fet que les famílies han estat més a casa, amb la qual cosa han cuinat més, per les restriccions al sector de l'hostaleria.
La recollida d'oli durant el confinament es va incrementar un 55% respecte al mateix període de l'any passat, coincidint amb els mesos de març, abril, maig, juny i octubre.
Tot plegat, segons explica el president del Consorci de Residus del Vallès, Nil López, "va comportar un benefici pel medi ambient", ja que a més de l'increment de la recollida d'oli domèstic es va produir una millora de la qualitat de l'aire per l'aturada de la mobilitat, entre d'altres. López també creu que el més important serà "poder consolidar aquests canvis d'hàbits i seguir aplicant la separació de diferents fraccions, un cop acabin les restriccions".
L'oli de cuina es pot portar a les deixalleries municipals i sempre s'ha de llençar dins d'una ampolla de plàstic, sense deixar-lo fora del contenidor per tal d'evitar incidents a la via pública.
En tot cas, cal evitar llençar-lo per la pica de la cuina, ja que aquest residu és molt contaminant per l'aigua i dificulta molt la feina de les depuradores.
Una empresa d'inserció sociolaboral s'encarrega de la recollida dels contenidors d'oli usat
La recollida dels contenidors d'oli usat al Vallès Occidental, a més del manteniment i tota la logística la duu a terme una empresa d'inserció sociolaboral (CIPO), per encàrrec del Consorci de Gestió de Residus del Vallès. "Amb aquesta tasca, s'ofereixen sortides professionals a persones en risc d'exclusió social i laboral", destaca Nil López.
L’oli recollit es porta a una planta de reciclatge on es convertirà en biodièsel. Així, es valoritza un residu contaminant en un biocombustible i contribuïm a reduir els gasos d’efecte hivernacle. Al CIPO també es transforma part de l’oli en sabó.
La recollida d'oli durant el confinament es va incrementar un 55% respecte al mateix període de l'any passat, coincidint amb els mesos de març, abril, maig, juny i octubre.
Tot plegat, segons explica el president del Consorci de Residus del Vallès, Nil López, "va comportar un benefici pel medi ambient", ja que a més de l'increment de la recollida d'oli domèstic es va produir una millora de la qualitat de l'aire per l'aturada de la mobilitat, entre d'altres. López també creu que el més important serà "poder consolidar aquests canvis d'hàbits i seguir aplicant la separació de diferents fraccions, un cop acabin les restriccions".
L'oli de cuina es pot portar a les deixalleries municipals i sempre s'ha de llençar dins d'una ampolla de plàstic, sense deixar-lo fora del contenidor per tal d'evitar incidents a la via pública.
En tot cas, cal evitar llençar-lo per la pica de la cuina, ja que aquest residu és molt contaminant per l'aigua i dificulta molt la feina de les depuradores.
Una empresa d'inserció sociolaboral s'encarrega de la recollida dels contenidors d'oli usat
La recollida dels contenidors d'oli usat al Vallès Occidental, a més del manteniment i tota la logística la duu a terme una empresa d'inserció sociolaboral (CIPO), per encàrrec del Consorci de Gestió de Residus del Vallès. "Amb aquesta tasca, s'ofereixen sortides professionals a persones en risc d'exclusió social i laboral", destaca Nil López.
L’oli recollit es porta a una planta de reciclatge on es convertirà en biodièsel. Així, es valoritza un residu contaminant en un biocombustible i contribuïm a reduir els gasos d’efecte hivernacle. Al CIPO també es transforma part de l’oli en sabó.