Sant Cugat, seleccionada a Europa per impulsar la transició verda i digital

El programa ICC pretén ajudar les ciutats a aprofitar els avantatges de les tecnologies d'avantguarda per millorar la seva competitivitat econòmica, la resiliència social i la qualitat de vida dels ciutadans

Empreses de Sant Cugat del Vallès.
Empreses de Sant Cugat del Vallès. | Aj. de Sant Cugat
Nació
17 de juliol de 2023, 17:14
Actualitzat: 17:15h

Sant Cugat ha estat una de la seixantena de ciutats seleccionades per participar a l'Intelligent Cities Challenge 2023-25. Un programa dissenyat per la Comissió Europea que busca la col·laboració entre diverses ciutats del continent per avançar cap a una transició verda i digital.

Cal recordar que la candidatura local va ser impulsada conjuntament pel tripartit i Sant Cugat Empresarial. Ara, el municipi disposa de dos anys per crear una estratègia d'impacte i desenvolupar solucions innovadores.

En aquest sentit, el programa ICC ajudarà les ciutats a aprofitar els avantatges de les tecnologies d'avantguarda per millorar la seva competitivitat econòmica, la resiliència social i la qualitat de vida dels ciutadans. A més a més, els responsables també assessoraran els municipis participants amb orientacions personalitzades, suport d'experts i accés a eines de creació.

"Sant Cugat és una ciutat de referència en polítiques digitals", ha apuntat el tinent d'alcaldia de Ciutat Digital, Jordi Puigneró, recordant que ja fa prop de 15 anys que es va encetar el projecte d'Smart City. "Des d’aleshores hem estat referència en l’aplicació de la tecnologia en la gestió pública, per millorar els serveis i fer-los més sostenibles econòmicament i mediambientalment. El Govern actual de la ciutat vol situar, novament, la transformació digital entre les seves màximes prioritats, per això hem creat una tinença d’alcaldia de Ciutat Digital. Participar en l’ICC és un excel·lent impuls i un bon començament per tot el que volem desenvolupar en aquest mandat en l’àmbit de les polítiques digitals", ha reivindicat.

Un anunci que també ha celebrat el regidor d'Innovació i Internacionalització Albert Salarich: "Formar part i participar de l'ICC és un orgull i una oportunitat que tindrà un impacte directe sobre el teixit empresarial de la ciutat". Així, el juntarie reivindica l'històric d'aliances "publico-privades" de Sant Cugat pel benefici del municipi. "Compartir els reptes de futur amb les ciutats intel·ligents europees ens posicionarà com a referent europeu i pol d’atracció per a empreses i talent internacional", ha sentenciat.

L'ICC 2020-2022


L'edició anterior de l'ICC (2020-2022) va comptar amb més de 2.000 milions d'euros de pressupost que van fer possibles 336 accions planificades destinades a 136 ciutats bàsiques. Aquesta nova edició es basarà en l'èxit de l'anterior programa ICC (2020-22) i Digital Cities Challenge (2018-20) i proporcionarà una àmplia xarxa d'alt perfil, un marc metodològic sòlid i forts mecanismes de suport.