La cervesa és una de les begudes més populars als bars no només de Catalunya, sinó també al conjunt de l'Estat. Normalment, tenen una graduació d'entre quatre i cinc graus, per la qual cosa no es consideren tan fortes com un còctel o directament un got amb gel d'una beguda com podria ser el rom. No obstant això, sí que se n'ha vist alguna amb fins a 10 graus, tot i que costa de trobar.
Ara, una empresa escocesa -Brewmeister- ha anat un pas més enllà i n'ha creat una que té el grau més elevat del món. Es diu Snakevenom, es fa a base de malt de torba fumada i amb fins a dues varietats de llevat. Té més alcohol que el whisky o la cervesa i, precisament per això, ja a l'etiqueta t'adverteixen: "Aquesta cervesa és forta, no excedeixi els 35 ml d'un sol cop”. En aquest sentit, demanen beure-la a xarrups.
La clau que la converteix en la de més graduació del món és justament el seu procés de creació, que és el següent: es congela diversos cops durant la fermentació i així s'aconsegueix eliminar els trossets de gel i augmentar la concentració d'alcohol.
Els i les seves fabricants afirmen que el resultat és una cervesa llisa, maltosa i molt agradable. A més a més, com que no està carbonatada no genera escuma. La Snakevenom val més de 60 euros, cada ampolla té 33 cl i prop de 70 graus d'alcohol.