02
de juny
de
2024, 16:57
Tallar formatge de forma correcta pot fer millorar la presentació i fins i tot la forma com el degustem, ja que cada tipus de formatge té un tall específic per treure'n el màxim partit. Les taules de formatges són bones i boniques i són una manera de sorprendre els nostres convidats molt més senzilla del que pot arribar a semblar.
Cada formatge té una tècnica ideal per tallar-se depenent de la seva varietat. D'aquesta manera podem treure'n el màxim potencial per a quan els hàgim de consumir
- Formatges durs: Els formatges més durs no cal tallar-los en porcions regulars. Simplement trencant-los en podem potenciar el sabor i olor. Dins aquest grup s'hi inclou, per exemple, el parmesà.
- Formatge cilíndric: L'ideal en aquest tipus de formatges és tallar-lo a medallons. L'òptim és utilitzar un ganivet concret, ja que d'aquesta manera no es trenca en porcions rugoses. Els medallons han de ser d'uns dos centímetres per gaudir de tot el gust amb cada mossegada.
- Formatge fresc o tendre: Aquest formatge té dos tipus de talls ideals depenent de la seva forma. Si el formatge és rodó, l'ideal és tallar-lo en falques, és a dir, en triangles prims. Si, en canvi, el formatge és quadrat s'haurà de repartir en rodanxes gruixudes.
- Formatge dur o semidur: Aquesta és la gran majoria de formatges. La millor manera per presentar-los és eliminar l'escorça superior i inferior i tallar-los a falques. Si es vol que quedin del mateix gruix, es pot utilitzar una forquilla per fer marques que serveixin com a guies.
- Formatge cremós: El formatge cremós, com podria ser el camembert, s'ha de tallar a triangles com si fos un pastís. Per evitar trencar massa el formatge, es pot untar el ganivet per tallar-lo en oli i, d'aquesta manera, que no quedi enganxat al formatge.