Aquests són els 25 nous Mestres Artesans Alimentaris de Catalunya

Tots els guardonats rebran el seu Diploma de mans de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la tardor

Publicat el 16 de juliol de 2022 a les 18:28
25 artesans alimentaris han estat guardonats amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022, una distinció del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que reconeix el mestratge excepcional amb què l'artesà exerceix el seu ofici. Dels 25 guardonats, 10 són flequers, 6 pastissers, 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers i un formatger.

El Diploma s'atorga a persones artesanes alimentàries que acrediten "mèrits excepcionals de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària" i que han fet d'artesans alimentaris durant, com a mínim, 15 anys. El reconeixement es dona des de l'any 1987, i des d'aleshores s'han lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera artesania alimentària l'activitat d'elaboració de productes alimentaris que compleixin els requisits assenyalats per aquesta matèria i que, a més, estan subjectes a unes condicions durant tot el procés productiu que garanteixen als consumidors un
producte final individualitzat, de bona qualitat i amb característiques diferencials. Aquest reconeixement, doncs, contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d'aquesta activitat a Catalunya, així com a preservar i revalorar les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

Els guardons d'artesania alimentària, així com el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador - la presentació de candidatures per al qual estarà oberta fins a l'1 de setembre -, s'entregaran en una cerimònia oficial a la tardor per part de la consellera Teresa Jordà.

[despiece][h3]Tots els guardonats de l'edició 2022[/h3]
  • Marc Ferran, carnisser de Rupià
  • Antoni Planet, carnisser de Lloret de Mar
  • Carles Saló, carnisser de Pals
  • Jordi Porterias, flequer de Peralada
  • Werner Staehler, flequer de Castell-Platja d’Aro
  • Marc Armela, pastisser de La Cellera de Ter
  • Emili Olivé, xurrer de Lloret de Mar
  • Josep Forés, carnisser de Tortosa
  • Marc Ibars, carnisser d’Alcarràs
  • Albert Porté, flequer de Mollerussa
  • Núria Vilanova, flequera d’Artesa de Segre
  • Jordi Pratdesaba, carnisser de Santa Eugènia de Berga
  • Maria Dolors Calmet, formatgera de Canovelles
  • Joan Pous, flequer de Santa Maria de Palautordera
  • Cristina Comas, flequera de Barcelona
  • Javier Miró, flequer de Barcelona
  • Carlos Puig, flequer de Barcelona
  • Jaume Blanch, pastisser de Vilanova i la Geltrú
  • Lluís Estrada, pastisser de Barcelona
  • Enric Faixat, pastisser de Barcelona
  • Jordi Argiles, xurrer de Barcelona
  • Ramon Griñó, flequer de l’Espluga de Francolí
  • David Roca, flequer de Barberà del Vallès
  • Ignacio Algado, pastisser de Reus
  • Miguel Priego, pastisser de Sant Joan de Vilatorrada[/despiece]