Els llegums són un aliment variat i molt versàtil. N'hi ha molts i es poden preparar de maneres molt diferents. A més, són molt saludables. És cert que preparar-los, sovint, porta temps, ja que els llegums crus necessiten estar amb aigua durant moltes hores abans de ser cuinats. Tot i això, com amb tot, hi ha una solució ràpida i pràctica.
Els llegums de pot, siguin llenties, fesols o cigrons, ja cuits són perfectes per acompanyar les nostres menjades quan no tenim temps per preparar amb calma els llegums crus. Ens estalviem el temps de cocció i els podem introduir directament a l'olla, paella o carmanyola que estem preparant.
La pregunta que ens sorgeix a tots és si cal passar-los per aigua abans o no. El líquid de conserva dels llegums s'anomena aquafaba, és l'aigua amb què han estat cuinats i, a més, serveix per allargar la vida útil del producte. Així, és segur i apte per al consum.
De fet, si tirem tot el líquid podem perdre alguns nutrients, com ara vitamines hidrosolubles o minerals. Però tot depèn de la marca, de la conserva i del procés que s'hagi seguit per elaborar els llegums. Cal, doncs, revisar l'etiqueta i mirar si s'hi han afegit conservants o agents estabilitzants. En aquest cas es recomana rentar-los a sota de l'aixeta amb aigua abans de preparar-los, sobretot en receptes fresques com les amanides.
[plantillavirals]
Cal netejar els llegums de pot abans de menjar-se'ls?
El líquid amb què es couen abans de posar-los en conserva s'anomena aquafaba i serveix per allargar la vida útil del producte
Ara a portada
Publicat el 20 de febrer de 2024 a les 11:30
Actualitzat el 20 de febrer de 2024 a les 13:18
Et pot interessar
-
Societat Evacuats set hores després els passatgers d'un tren avariat per la tempesta
-
Societat Les papallones de Luz Marina
-
Societat Més d'una trentena de persones queden atrapades en dos trens avariats entre Barcelona i Saragossa
-
Societat Investiguen el director de l’Institut d’Oncologia Vall d’Hebron i dos homes més per l'herència de Pere Mir