Els llegums són un aliment variat i molt versàtil. N'hi ha molts i es poden preparar de maneres molt diferents. A més, són molt saludables. És cert que preparar-los, sovint, porta temps, ja que els llegums crus necessiten estar amb aigua durant moltes hores abans de ser cuinats. Tot i això, com amb tot, hi ha una solució ràpida i pràctica.
Els llegums de pot, siguin llenties, fesols o cigrons, ja cuits són perfectes per acompanyar les nostres menjades quan no tenim temps per preparar amb calma els llegums crus. Ens estalviem el temps de cocció i els podem introduir directament a l'olla, paella o carmanyola que estem preparant.
La pregunta que ens sorgeix a tots és si cal passar-los per aigua abans o no. El líquid de conserva dels llegums s'anomena aquafaba, és l'aigua amb què han estat cuinats i, a més, serveix per allargar la vida útil del producte. Així, és segur i apte per al consum.
De fet, si tirem tot el líquid podem perdre alguns nutrients, com ara vitamines hidrosolubles o minerals. Però tot depèn de la marca, de la conserva i del procés que s'hagi seguit per elaborar els llegums. Cal, doncs, revisar l'etiqueta i mirar si s'hi han afegit conservants o agents estabilitzants. En aquest cas es recomana rentar-los a sota de l'aixeta amb aigua abans de preparar-los, sobretot en receptes fresques com les amanides.
[plantillavirals]
Cal netejar els llegums de pot abans de menjar-se'ls?
El líquid amb què es couen abans de posar-los en conserva s'anomena aquafaba i serveix per allargar la vida útil del producte
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de febrer de 2024 a les 11:30
Actualitzat el 20 de febrer de 2024 a les 13:18
Et pot interessar
-
Societat Àngels Esteller deixa l'acta de regidora del PP a Barcelona per centrar-se al Parlament
-
Societat El temps del cap de setmana del 28 i 29 de juny: comença l'onada de calor
-
Societat Un infant ferit en esfondrar-se part del sostre d'una guarderia a Barcelona
-
Societat Totes les banderes LGTBIQ+ i el que signifiquen: les coneixes?
-
Societat La majoria de la societat prioritza la igualtat econòmica per sobre de la llibertat financera
-
Societat Un xef català, el primer a aconseguir tres estrelles Michelin fora de l'Estat