Com s'ha de conduir pels carrils antiembussos? La DGT ho explica

A l'estiu és habitual que la DGT habiliti aquests carrils

Els carrils addicionals serveixen per millorar la circulació en zones amb molt de trànsit
Els carrils addicionals serveixen per millorar la circulació en zones amb molt de trànsit | Arxiu
Redacció
28 de juliol de 2024, 17:34
Actualitzat: 19:09h

Aquests dies d'estiu són dies d'operació sortida i tornada, amb un gran volum de vehicles. És per això que la Direcció General de Trànsit (DGT) habilita carrils especials per evitar els embussos. Aquests són carrils que envaeixen el carril contrari i que se senyalitza perquè siguin segurs. D'aquesta manera, les vies de tres carrils passen a tenir-ne quatre en els trams més densos. Ara bé, com s'ha de circular per aquests carrils?

Aquests carrils antiembussos són carrils que ajuden a reduir el volum de trànsit en un punt en concret. Dins aquests carrils també s'hi inclouen els carrils Bus-VAO. Els operaris habiliten aquests carrils a través de les medianes i, a partir dels cons taronges, es delimita el carril addicional: el carril de l'esquerra de la via en la direcció oposada. 

Per tal de conduir per aquests carrils hi ha certes normes, ja que a velocitats tant altes un xoc frontal podria resultar mortal. S'ha de circular a una velocitat d'entre 60 i 80 quilòmetres per hora, a més de no sortir de la zona delimitada pels cons taronges, ja que en aquest cas s'estaria envaint la direcció oposada. Per descomptat, doncs, és prohibit avançar quan s'està utilitzant aquest carril addicional.