Arriba l'agost, el mes en què la majoria de persones fan vacances i poden desconnectar. Ara bé, la pressa del dia a dia i l'elevat volum de feina durant tot l'any fa que moltes persones no puguin esvair el cap de la feina durant aquestes setmanes sense treballar. Hi ha persones que malgrat que estiguin de vacances, els primers dies estan encara connectats a la feina, amb la sensació que s'obliden de respondre correus o fins i tot amb certa sensació de culpa.
En els casos extrems, hi ha persones que aquest sentiment es manté fins al moment en el qual tornen a la feina i, per tant, pràcticament no descanses durant uns dies en els quals s'haurien d'oblidar de tot. Aquest fenomen és conegut com "la síndrome de l'hamaca". Segona la psicologia Susana de los Reyes, atribueix aquesta síndrome a l'elevat ritme que porten molts treballadors, que un cop aquest decau, "senten un gran buit" explica a La Sexta.
Per tal d'intentar evitar-ho és important repartir les vacances en períodes curts, buscar plans d'oci i descans o deixar de banda els horaris rígids que podem associar a la rutina. D'aquesta manera, es pot combatre l'ansietat que poden causar les vacances. De los Reyes insisteix en el fet que "és fonamental agrair el moment en el qual et trobes i ser capaç de gaudir del moment". Buscar objectius que realment ens motivin ens servirà per gaudir més de les vacances.
La sensació de buit: un problema del s.XXI
De fet, hi ha diversos estudis que han analitzat aquesta sensació de buit que pateixen les persones. La Doctora Daniela Musicco, de la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid, analitza aquesta sensació a través de la comparació amb l'horror vacui, el tòpic llatí referit a l'espai de cobrir completament un espai buit en una obra. Analitza també, com la vida quotidiana d'avui en dia pot portar a l'anomenada cenofòbia: una por patològica al buit.