La condició que t'obliga a declarar les vendes en aplicacions de segona mà

La normativa europea obliga les plataformes com Wallapop o Vinted a informar de les transaccions dels usuaris a l'Agència Tributària

L'aplicació Wallapop
L'aplicació Wallapop | Hugo Fernández Alcaraz
Redacció
26 de setembre de 2024, 10:47
Actualitzat: 12:25h

Les aplicacions per vendre roba i productes de segona mà s'han popularitzat amb el pas del temps. Són una bona opció per desfer-se d'allò que ja no es fa servir, però que encara està en un bon estat. D'aquesta manera, es podran aconseguir uns diners extres i a la vegada una altra persona es podrà veure beneficiada d'aconseguir allò que volia per un import menor.

Ara bé, com tota transacció, hi ha unes normes que cal complir. Els experts del portal TaxDown expliquen la condició que t'obliga a declarar les vendes de segona mà: aquelles amb les quals s'obtingui un benefici. Dit d'altra manera, s'ha de tributar la venda de roba o objectes que s'hagin venut a aplicacions per un import superior al qual es va pagar en un inici. En cas contrari, no caldrà declarar, ja que s'entén que la pèrdua del valor del producte és causada pel seu consum.

Per altra banda, el fet que sigui un intercanvi entre individuals no fa que quedi exempt de la nova normativa europea. Aquesta llei obliga les plataformes com Wallapop o Vinted a compartir amb l'Agència Tributària la informació dels usuaris que hagin superat les 30 vendes anuals o hagin rebut més de 2.000 euros, segons recullen els experts del portal TaxDown.

En aquests dos casos, en principi Hisenda ja recollirà la informació perquè les aplicacions li hauran transmès. Si no és el cas, però, els mateixos usuaris hauran d'incloure les vendes per evitar futures sancions de l'Agència Tributària. Per evitar inconvenients, els experts recomanen guardar els tiquets de compra i així es podrà justificar que les vendes a Vinted o Wallapop es troben per sota del preu original del producte.