Culleres comestibles i ous vegetals: el món de la cuina innova

Vi en llauna, paté de gall del Penedès i polvorons de tomàquet són alguns dels productes que també s'han presentat al Gastronòmic Fòrum de Barcelona

  • Vi en llauna -
Publicat el 18 d’octubre de 2021 a les 15:16
El Gastronòmic Fòrum Barcelona ha obert aquest dilluns les seves portes al recinte de Fira Barcelona amb la sostenibilitat i la innovació com a fil conductor. És una edició en què sobresurten especialment els productes sostenibles i socialment responsables tant pel que fa als ingredients com als envasos per adaptar-se a les necessitats d'uns consumidors cada cop més conscienciats amb el medi ambient i la vida saludable.

Com a productes innovadors, el saló, que es podrà visitar fins al 20 d'octubre, ha tingut entre els suggeriments més destacats culleres comestibles, paté de gall del Penedès, salsa d'olives líquides, rigatoni de llenties, vi en llauna, ou vegetal i polvorons de tomàquet.

L'eliminació del plàstic d'un sol ús és una de les constants de molts productors participants al saló, com Múria Bio, que ha proposat caramels de mel ecològica amb un envàs 100% compostable. En aquesta línia, Gloop Cubiertos Comestibles suggereix culleretes, palletes i pals de cafè comestibles que, segons la cofundadora de l'empresa, Marta Maneja, permeten ser usats i un cop fets servir, es poden consumir com si fos una galeta. "Nosaltres naixem per donar resposta al plàstic d'un sol ús, i busquem proporcionar una alternativa sostenible, però també pràctica", ha dit en declaracions a l'ACN. En aquest cas, les culleretes aguanten entre 14 i 20 minuts en contacte amb el menjar i la beguda, i estan fetes de civada i de fibra de cacau. Les que han presentat enguany són dolces, però també treballen en forquilles, pals de sushi i culleres en versió salada.

Horts del Silenci ha presentat al saló ou vegetal. El seu responsable, Ramon Pons, ha destacat que l'ou vegetal és una alternativa a l'ou tradicional, amb proteïna vegetal, i que està absent d'al·lèrgens, de manera que "admet qualsevol mena d'elaboració".