Amb l'arribada de l'estiu comença una temporada de fruites d'època que destaquen per la seva frescor i sabor. Un d'aquests aliments per excel·lència són les cireres, que cal recordar que es conreen en arbres fruiters que no són aliens de les plagues. Per això, un agricultor ha advertit del perill que cal tenir en compte a l'hora de consumir-les.
Qui ho ha explicat és el jove agricultor que a Instagram és conegut com a Agri Berto. Ell mateix presenta normalment la vida quotidiana a les vinyes, oliveres i plantacions de cireres, amb consells de salut i trucs per triar les fruites més saludables. En un dels seus últims vídeos, ha detallat en què consisteix la mosca de la fruita, una problemàtica que sol afectar les fruites que tenen pinyol, quan són acabades de collir.
"En aquesta cirera ha picat la mosca i dins, encara que no ho vegis, hi ha la seva larva", assegura el jove. I efectivament, quan obre la cirera pel mig es veu com prop del pinyol apareix una petita larva en moviment. Tal com explica Agri Berto, la mosca fa un petit forat dins la cirera i hi deixa la larva, que s'alimenta del fruit. Quan creixi, sortirà cap a l'exterior fent un altre forat. Per això, si la cirera ha estat recentment collida, cal obrir-la i revisar-la.
"La fruita de temporada està en el seu punt òptim de maduració i té tots els nutrients que necessites" aquest mes de juny, assegura l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), que també reivindica el producte de proximitat per "cuidar la salut i el planeta". En la llista de fruites per aquest mes hi ha l'albercoc, la breva, la figaflor o la bacora, la cirera, la pruna, la llimona, el préssec, la nectarina, la nespra, la pera i el plàtan.