Arriba l'estiu, un dels moments en què menjar fruita ve més de gust per la seva sensació de frescor sempre necessària en els mesos calorosos que venen en els pròxims mesos. Però, com les fruites d'hivern o d'altres èpoques de l'any, n'hi ha que tenen millors qualitats i que tenen més beneficis per a l'organisme.
En aquest sentit, cal destacar les qualitats de la síndria. Per què? Doncs, en primer lloc, té un alt contingut de vitamines A i C, minerals i antioxidants que són beneficiosos per a l'organisme. Precisament tots aquests components fan que sigui de molta ajuda per al nostre benestar general.
I és que aquesta fruita pot ser beneficiosa per a la salut del nostre cor perquè conté citrul·lina, un aminoàcid que manté l'elasticitat de les artèries i els vasos sanguinis, cosa que aconsegueix una circulació sanguínia adequada i, com a conseqüència, redueix el risc de patir malalties cardiovasculars.
Per altra banda, l'alt contingut d'antioxidants en la síndria fa que el seu consum ajudi a protegir les cèl·lules dels danys que li provoquen els radicals lliures. Així doncs, pot ser clau a l'hora de prevenir malalties vinculades amb l'edat i, per tant, també col·labora a prevenir l'envelliment. A més, aquesta presència d'antioxidants pot reduir la inflamació i el dolor del cos.