Disfrutar, una recepta d'èxit després dels fogons d'El Bulli

El restaurant barceloní d'Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas és reconegut com el millor del món en la nova edició del prestigiós The World's 50 Best després d’aconseguir les tres estrelles Michelin

Els xefs del restaurant Disfrutar
Els xefs del restaurant Disfrutar | Disfrutar
06 de juny de 2024, 08:29
Actualitzat: 8:40h

Catalunya és un bressol de cuiners. I ho confirma que sigui la regió amb més estrelles Michelin de tot l'Estat -a la guia del 2023 n'eren 56-, i on més triestrellats hi ha. A partir d'aquest dijous, però, es pot dir que Catalunya és la seu de la gastronomia mundial, després que el Disfrutar de Barcelona hagi estat escollit com el millor restaurant del món en la gala de The World's 50 Best celebrada a Las Vegas (Estats Units). Els xefs Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, excaps de cuina d'elBulli, han estat reconeguts així pel rànquing més prestigiós del sector després d’aconseguir les tres estrelles Michelin la tardor passada.

I aquest 2024 és un any per emmarcar: són els millors del món i, a més, la Reial Acadèmia de Gastronomia els va concedir el títol a millor cap de cuina 2023. Els tres genis cuinats a El Bulli de Ferran Adrià van aterrar a la capital catalana el 2014, després de dos anys experimentant als fogons del Compartir de Cadaqués. Amb només un any de vida, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició els va premiar amb el guardó a millor restaurant de l'any pel Disfrutar, instal·lat des dels inicis a l'Eixample. I aquest 2023 és un any per emmarcar: no només són els segons millors del món segons la 50 Best Restaurants, sinó que la Reial Acadèmia de Gastronomia els va concedir el títol a millor cap de cuina 2023.

Tres sols Repsol i tres estrelles Michelin llueixen al costat del seu nom. Qui són Xatruch, Castro i Casañas, els tres cuiners silenciosos que són els millors del món? Barcelona, Vila-seca i Roses. Un de cada punta de país, els tres units per la mateixa passió. La cuina revolucionària d'El Bulli va forjar una amistat personal i professional que aquest dimarts ha conquerit l'elit gastronòmica.

"Creiem en el que som i cuinem com sabem, sense renunciar a res del que hem construït fins ara i amb la cerca de l’excel·lència i el tracte al client com a eixos vertebradors del nostre projecte", asseguren els ja xefs triestrellats al seu web.Fins i tot el multiestrellat Martín Berasategui va assegurar haver gaudit del millor dinar de la seva vida: "Donem a tothom el mateix, el menú Disfrutar i molt carinyo".

Xatruch, Castro i Casañas han aconseguit, amb el seu equip, convertir l'"emoció creativa" en l'argument fonamental de la gastronomia i, alhora, que aquest sigui l'ADN del restaurant: "Hem aconseguit amplificar els gustos essencials, les textures wow, la diversió a cada queixalada, la sorpresa a cada presentació. Emoció en estat pur".