El 2021 va ser el primer any que no guanyava una pastisseria o fleca catalana, però ara el títol ha tornat a Catalunya. Entre les 8 i les 10 del matí d'aquest dimarts, els 12 candidats finalistes han entregat croissants artesans de mantega a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, on han estat valorats per un grup d'experts i tastadors.
En només mitja hora han pogut deliberar que era el de la Canal qui mereixia el premi. Però com han segmentat els criteris per a poder triar de manera encertada? Amb un sistema de punts molt fàcil. El color, el format i l'acabat sumaven 10 punts cadascun. La pasta de fulla i l'alveolat aportaven 15 punts com a màxim cadascun. I el més important, el sabor, era el 40% de la puntuació final.
No és el primer cop que la pastisseria Canal aconsegueix el premi: ja ho va fer el 2016 i el 2019. Fundada el 1970, és un dels punts gastronòmics dels dolços més icònics i importants de Barcelona. A part de fer aquesta mena d'elaboracions, intenten renovar-se cada any per tal de seguir creant amb pastisseria i brioixeria clàssica.
[plantillavirals]