El superaliment japonès que alenteix l'envelliment i controla el colesterol

L'alt contingut en antioxidants i fibra, així com en compostos bioactius tenen múltiples efectes beneficiosos per a la pell, el cor i el cervell

Publicat el 14 de febrer de 2024 a les 21:26
Els anomenats superaliments han guanyat molta popularitat els darrers anys en els àmbits de la publicitat i els mitjans de comunicació. I és que no es tracta d'un terme científic, sinó de màrqueting, tal com detalla la Universitat de Harvard, que en traça l'origen en la Primera Guerra Mundial, tot i que destaca que ha copsat la primera pàgina informativa aquest segle XXI. Es tracten d'aliments amb múltiples propietats nutricionals i que aporten beneficis en diversos àmbits de la salut, tot i que no són en cap cas suficient per renunciar a la varietat en la dieta.

Diversos estudis, com un d'internacional publicat a la revista científica Critical Reviews in Food Science and Nutrition, destaquen les propietats de la pruna japonesa o umeboshi. És una varietat de la pruna originària de la Xina i es cultiva sobretot al Japó. Té un color groguenc i verdós i un gust agredolç molt característic, però sobretot té múltiples propietats contrastades científicament que ajuden a alentir l'envelliment i controlar el colesterol.

[noticiadiari]2/268751[/noticiadiari]
De fet, és un ingredient freqüent en la medicina tradicional japonesa perquè és rica en compostos bioactius, com polifenols i antioxidants, així com vitamines C i E. També presenta propietats antiinflamatòries que ajuden a reduir la inflamació crònica, molt relacionada amb l'envelliment, malalties cardíaques, diabetis i artritis.

[plantillavirals]