Tothom pot i sap fer unes patates fregides, però de fer-les a què et quedin bé no és el mateix. T'hauràs trobat moltes vegades que se't queden crues o t'has passat de coure-les i això fa que no aconsegueixis aquella textura perfecta que les fa cruixents per fora i toves per dins. Hi ha una tècnica que ara t'explicarem perquè assoleixis lluir unes patates fregides perfectes.
La preparació ja és un moment clau que ens pot ajudar molt a aconseguir fer unes bones patates. Rentar-les de tal manera que marxi la major quantitat de midó possible ens ajudarà a fer-les més cruixents. Després també les hem d'eixugar amb un paper per llençar-les a la paella amb el mínim d'aigua possible.
Un cop tallades, arriba el pas clau i decisiu: les hem de confitar. Això significa que les hem de coure amb un oli a temperatura moderada tirant a baixa durant uns 10 o 15 minuts amb la pella amb oli abundant i, sobretot, tapada. Passat el temps, les tocarem i si veiem que es trenquen o gairebé, vol dir que estan al punt per a la segona fase de cocció.
A continuació, un cop estovades, apujarem el foc i traurem la tapa. Es tracta de donar-los-hi un últim punt fort de cocció per aconseguir l'efecte cruixent que tant ens agrada. Veurem que l'oli comença a bullir amb més intensitat i anirem movent i ballant les patates. Aquelles que vagin agafant el color òptim ja les anirem traient
Un altre aspecte molt important és tirar la sal just després de treure les patates del foc. Això farà que s'enganxi a la patata mentre l'oli que hi queda es refreda. Amb aquest últim pas ja només ens queda tastar-les i gaudir de la seva perfecció.
[plantillavirals]
El truc per aconseguir les millors patates fregides
Amb una petita acció pots aconseguir fer-les cruixents per fora i toves per dins

- Una fregidora cuinant patates -
- Unsplash / Wine Dharma
ARA A PORTADA
-
«Una pèrdua irreparable»: clam dels exconsellers de Cultura contra el trasllat de les obres de Sixena Lluís Girona Boffi
-
El PP portarà a la conferència de presidents una esmena a la totalitat contra el «cupo independentista» Redacció
-
Leire Díez, sobre l'operació Catalunya: «No hi ha prou causes obertes amb la informació existent» Lluís Girona Boffi
-
-
La Sindicatura de Comptes s'enfronta als exalts càrrecs que critiquen l'informe sobre la DGAIA : «Son fets objectius» Sara Escalera
Publicat el 02 de març de 2024 a les 16:19
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest divendres 6 de juny: s'estabilitza la temperatura estiuenca entre sol i núvols
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Barcelona i Catalunya: 7 i 8 de juny
-
Societat Barcelona, escollida per acollir un centre d'escala mundial sobre «economia oceànica sostenible»
-
Societat Un fenomen inèdit a la galàxia: neix un planeta gegant a partir d'una estrella diminuta
-
Societat Catalunya es reconfigura: el mapa de les comarques que guanyen (i perden) habitants
-
Societat Una treballadora de l'Ajuntament de Barcelona hauria desviat diners d'ajuts socials