És saludable menjar-se la pell de totes les fruites?

Tot i que no hi ha cap risc, els experts alerten d'alguns casos en què no és recomanable

  • Productes frescos exposats a Mercabarna, aquest dimecres -
Publicat el 24 de juliol de 2022 a les 16:00
Menjar fruita amb pell és una pràctica habitual, però no tothom està segur de fer-ho. Els consumidors es pregunten si és saludable i aquest és un fet que sempre genera debat, sigui a taula o a la xarxa. Així, cal saber en quins casos és recomanable menjar-se la pell de la fruita, ja que tot i no haver-hi risc, no sempre és aconsellable.

"La pell conté fibra i fitoquímics". Aquesta afirmació de l'Associació per a la Promoció del Consum de Fruites i Hortalisses, però, va acompanyada d'un recordatori: menjar-se la fruita sense pell també és sa perquè no perd propietats. Així, doncs, és elecció del consumidor com prefereix menjar-se la fruita en cada cas.

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), a més a més, ha assegurat que no comporta cap perill per al consumidor menjar-se la fruita amb pell. Tot i això, l'AESAN alerta d'algunes circumstàncies en què no és recomanable ingerir-la i, per tant, millor pelar-la. És el cas d'algunes fruites la pell de les quals no és comestible, com ara el plàtan, la taronja, l'alvocat o el kiwi, perquè el sabor pot ser desagradable i pot ser difícil d'ingerir.

Hi ha persones que tenen problemes a l'hora de menjar-se la fruita amb pell perquè els és gairebé impossible d'engolir. Per evitar dificultats a l'hora de consumir fruites, l'AESAN recomana pelar-les. En el cas d'optar per no fer-ho, és important rentar bé la fruita, només amb aigua, per eliminar residus de plaguicides o restes de terra.

[plantillavirals]