La febre de les galetes Lotus: d'on venen i de què estan fetes

Les populars acompanyants del cafè s'han posat ara de moda, però els seus orígens es troben en una petita ciutat de Bèlgica fa més de noranta anys

Publicat el 04 de febrer de 2024 a les 08:46
És una autèntica febre. Les galetes Lotus s'han posat de moda i es combinen amb tota mena d'aliments, des de pastissos de formatge a xocolates passant per cafès o batuts. Però, quin és l'origen d'aquest producte? Quins ingredients conté per conquerir els paladars de milions de persones?

Per conèixer l'origen d'aquestes galetes cal transportar-se geogràficament a la petita ciutat belga de Lembeke i temporalment a l'any 1932. En aquest municipi a tocar de Gent, el forner Jan Boone Sr. va crear una petita galeta sense saber que 100 anys després seria tota una eminència en el món més dolç.

[noticiadiari]2/252130[/noticiadiari]
El flequer va aconseguir primer introduir la seva galeta a les cafeteries i restaurants del país belga per acompanyar els cafès i els tes. Però de mica en mica va començar a expandir el negoci i als anys seixanta va tenir la gran explosió amb l'arribada a les Amèriques.

El nom de la galeta i de l'empresa que les comercialitza actualment és Lotus Biscoff, arran d'una contracció entre dues paraules de l'anglès: biscuit (galeta) i coffee (cafè). Les estimacions indiquen que cada any se'n produeixen al voltant de 6.000 milions que es venen per tot el món.
 

Els ingredients de la galeta Lotus

Hi ha una "recepta secreta"? Com la Coca-cola, tenen un sabor molt característic difícil de comparar, però si per algun es poden definir les galetes Lotus, és el del caramel. I com s'obté? La resposta és farina de blat, sucre, olis vegetals, xarop de sucre, llevat en pols, farina de soja, sal i canyella.

[plantillavirals]