Per conèixer l'origen d'aquestes galetes cal transportar-se geogràficament a la petita ciutat belga de Lembeke i temporalment a l'any 1932. En aquest municipi a tocar de Gent, el forner Jan Boone Sr. va crear una petita galeta sense saber que 100 anys després seria tota una eminència en el món més dolç.
[noticiadiari]2/252130[/noticiadiari]
El flequer va aconseguir primer introduir la seva galeta a les cafeteries i restaurants del país belga per acompanyar els cafès i els tes. Però de mica en mica va començar a expandir el negoci i als anys seixanta va tenir la gran explosió amb l'arribada a les Amèriques.
El nom de la galeta i de l'empresa que les comercialitza actualment és Lotus Biscoff, arran d'una contracció entre dues paraules de l'anglès: biscuit (galeta) i coffee (cafè). Les estimacions indiquen que cada any se'n produeixen al voltant de 6.000 milions que es venen per tot el món.
Els ingredients de la galeta Lotus
Hi ha una "recepta secreta"? Com la Coca-cola, tenen un sabor molt característic difícil de comparar, però si per algun es poden definir les galetes Lotus, és el del caramel. I com s'obté? La resposta és farina de blat, sucre, olis vegetals, xarop de sucre, llevat en pols, farina de soja, sal i canyella.[plantillavirals]