Barcelona té la millor pizzeria d'Europa -fora d'Itàlia-, segons la prestigiosa llista italiana "50 Top Pizza Europa". Així s'ha anunciat aquest dimecres, quan el restaurant Sartoria Panatieri, dels cuiners Rafa Panatieri i Jorge Sastre, han escalat fins a la primera posició, superant la pizzeria Bæst de Copenhague i la 50 Kalò de Londres. Els reconeixements no acaben aquí, ja que la pizzeria de la capital catalana també ha estat reconeguda per les seves pràctiques sostenibles amb el premi Green Oven, així com per elaborar la millor pizza de l'any.
Amb dos establiments a Barcelona, un al carrer Encarnació número 51, al barri de Gràcia; i un altre al carrer Provença 330, a l'Eixample, han creat una pizza amb salsa de tomàquets xerri guisats, mozzarella i salsa holandesa d'alfàbrega que ha delectat els jutges. I, ara, a tothom que s'hi vulgui apropar.
Va ser el celler de Can Roca el que va unir als dos propietaris. El Rafa va abandonar la carrera de veterinària a Itàlia per fer el salt a la cuina, passant també pel Nectari (1 estrella Michelin) i el Restaurante Tragaluz. El Jorge, al seu torn, és un madrileny que fa anys que va arribar a Barcelona per fer carrera darrere els fogons. Abans, va passar pel restaurant Portal de Echaurren (2 estrelles Michelin).
[plantillavirals]
La millor pizzeria d'Europa és a Barcelona, segons una prestigiosa llista italiana
El rànquing "50 Top Pizza Europa" no comptabilitza, però, els restaurants ubicats a Itàlia

- Una pizza del Sartoria Panatieri -
- Barcelona Eats
Ara a portada
Publicat el 03 de maig de 2023 a les 18:08
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dijous 24 d'abril: es manté l'ambient assolellat
-
Societat Multes de fins a 250 euros per fer servir el mòbil amb volum al transport públic de Portugal
-
Societat Tanca un històric col·legi català amb 106 anys d'història
-
Societat Revilla considera que el rei emèrit podria recuperar el seu prestigi «portant els diners a Espanya»