28
de gener
de
2024, 21:15
Si pensem en gastronomia italiana ens venen dos plats al cap: la pasta i la pizza. Aquesta segona, clarament, no necessita cap presentació. N'hi ha de tots els sabors, en trobem a tot arreu i conquista els paladars de tothom. Una massa fàcil -que alguns s'atreveixen a preparar a casa- acompanyada de diferents aliments i feta al forn i llestos.
Les versions que té aquest plat italià són infinites arreu del món. La romana, la napolitana, la d'estil Chicago... i la fregida. Es tracta d'una versió menys coneguda però que s'ha convertit en la més urbana. Nascuda al sud del país, concretament a la ciutat de Nàpols, es veu com una massa redona fregida que està farcida d'ingredients variats.
"La pizza fregida és una variant de la pizza tradicional en què la massa esponjosa no es cou al forn de llenya, sinó que es fregeix per aconseguir un sabor més cruixent", asseguren des del TOP 100 Pizza Awards. Però... quin és l'origen d'aquesta versió?
Es diu que va nàixer durant la Segona Guerra Mundial ja que, com que no necessita forn, era més fàcil de preparar i les dones la van popularitzar venent-la als carrers. "Fregir la pizza era realment barat i no requeria l'ús de forn, un objecte estrany en aquells temps difícils", asseguren des de l'organització del concurs mundial d'aquest plat.
Tot i que es pot trobar feta de diversos farcits, la recepta original estava feta amb mozzarella i ciccioli, un salsitxó típic de la zona. Ara bé, també es pot trobar feta de salami. Quina és la millor pizza fregida del món? Per descomptat, la guanyadora del concurs va ser la pizzeria Isabella de Cham de la mateixa Nàpols: les pizzes fregides són la seua identitat.
Les versions que té aquest plat italià són infinites arreu del món. La romana, la napolitana, la d'estil Chicago... i la fregida. Es tracta d'una versió menys coneguda però que s'ha convertit en la més urbana. Nascuda al sud del país, concretament a la ciutat de Nàpols, es veu com una massa redona fregida que està farcida d'ingredients variats.
"La pizza fregida és una variant de la pizza tradicional en què la massa esponjosa no es cou al forn de llenya, sinó que es fregeix per aconseguir un sabor més cruixent", asseguren des del TOP 100 Pizza Awards. Però... quin és l'origen d'aquesta versió?
Es diu que va nàixer durant la Segona Guerra Mundial ja que, com que no necessita forn, era més fàcil de preparar i les dones la van popularitzar venent-la als carrers. "Fregir la pizza era realment barat i no requeria l'ús de forn, un objecte estrany en aquells temps difícils", asseguren des de l'organització del concurs mundial d'aquest plat.
Tot i que es pot trobar feta de diversos farcits, la recepta original estava feta amb mozzarella i ciccioli, un salsitxó típic de la zona. Ara bé, també es pot trobar feta de salami. Quina és la millor pizza fregida del món? Per descomptat, la guanyadora del concurs va ser la pizzeria Isabella de Cham de la mateixa Nàpols: les pizzes fregides són la seua identitat.