Menjar carn de serp seria una alternativa sostenible i ecològica a la ramaderia tradicional, ja que la carn d'aquests rèptils té altes dosis de proteïna i gran potencial alimentari. Així ho apunta un estudi publicat a la revista Scientific Reports, que assenyala bàsicament als pitons reticulars i birmanes, dues espècies que ja s'estan criant en granges del Vietnam i Tailàndia.
L'autor de l'estudi, Dani Natusch, explica que aquests rèptils "podem viure gairebé un mes sense aigua" i afegeix que "poden sobreviure de l'aigua que es diposita a les seves escames al matí i passar gairebé un any sense menjar".
A més, segons sembla, l'eficiència alimentària de les serps superaria a la d'animals que consumim habitualment, com la carn de porc o la de vedella. La proposta, però, també genera dubtes i reptes, per exemple, en el que fa referència a desenvolupar mètodes de cria de serps.
Sigui com sigui, la idea de substituir les peces de carn habituals per a les d'aquests rèptils seria, si més no a Occident, compilat i impopular.
Menjar carn de serp, una alternativa ecològica a la ramaderia tradicional?
Un estudi apunta que la carn d'aquests rèptils té un gran potencial alimentari i que la seva cria seria una opció més sostenible
ARA A PORTADA
Publicat el 24 de març de 2024 a les 18:38
Et pot interessar
-
Societat Els ajuntaments de la Catalunya Nord i Òmnium recorren la prohibició del català als plens
-
Societat Un estudi determina que la telemedicina redueix a un 54% la mortalitat en insuficiència cardíaca crònica
-
Societat El Govern obre un expedient a la DGAIA pel cas d'abusos a una nena tutelada de 12 anys
-
Societat Fins a 17 comarques, en alerta de perill per forts ruixats aquest dimecres
-
Societat Dos trens per hora i sentit a l'R2Sud de Rodalies i retards en sis línies més
-
Societat Aquests són els països d'Europa amb més i menys drets LGBTIQ+ el 2025