Els terres blancs són un dels preferits per posar a la cuina: combinen bé tant amb la fusta com el marbre i fan molt més lluminosa la sala. Ara bé, tenen un problema. Amb el pas dels dies les seves juntes s'embruten fins a quedar cada vegada més negres. De fet, aquest problema passa amb totes les rajoles i, un cop t'hi acostumes ja no penses més en com eren al principi.
Un dels perquès d'aquesta desídia és que costa molt blanquejar-les, fregues i fregues i les juntes continuen amb la brutícia a dins. Pots provar productes especialitzats, pals de fregar amb les puntes més fines o, fins i tot, posar-te de genolls i provar de rascar. Un truc senzill pot canviar radicalment com les netegem fent molt més fàcil, ràpid (i econòmic) el procés.
L'escuma d'afaitar: l'aliat definitiu
L'escuma d'afaitar és un dels aliats perfectes per netejar i també un dels més desconeguts, si ho comparem amb ingredients com el bicarbonat o el vinagre, molt més comuns. Encara que justament l'escuma embruti fàcilment, és un dels aliats més potents per blanquejar les rajoles. Hi ha dos mètodes per aplicar-ho: un amb galleda i l'altre sense.
En el primer cas, el mètode consisteix a omplir la galleda d'aigua de fregar amb aigua calenta i ruixar-ne l'interior amb una bona dosi d'escuma d'afaitar. Així, cada vegada que freguis l'escuma entrarà en contacte amb les juntes i les blanquejarà.
L'altra opció és escampar el producte directament a terra i escampar-la bé amb la mà— millor si es fa amb guants o una bossa. Tot seguit s'esbandeix amb el pal de fregar. I com sempre, si a la primera no surt perquè hi ha molta brutícia, el millor remei és tornar-hi: el resultat valdrà la pena.